Olen monesti törmännyt siihen, että ihmiset etsii sitä “täydellistä cookie -reseptiä” ja sitä itsekin olen tehnyt hyvän tovin. Kunnes löysin luottoreseptin ja aloin soveltaa sitä myös muihin hieman erilaisiin hippukekseihin.
Itse rakastan keksejä – rapeareunaisia, keskeltä hieman sitkaita suklaahipuilla höystettyjä överikeksejä. Ja mitä enemmän suklaahippuja, sen parempi. Kun siihen sitten yhdistää vielä maapähkinävoin, ei voi olla kun lähellä täydellistä!
Tässä yksi luottoresepti maapähkinäisiin, tummiin ja valkoisella suklaalla kruunattuihin täydellisiin kekseihin!
Eikä taikina sellaisenaankaan häviä valmiille kekseille!
Tarvitset:
50g voita
0,5dl maapähkinävoita (makeuttamatonta)
1dl fariinisokeria
0,5dl sokeria
1tl vanilja-aromia
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
0,5tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
150g rouhittua valkosuklaata
Tee näin!
- Vatkaa pehmeä voi ja maapähkinävoi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon sokerit ja jatka vaahdottamista vielä muutama minuutti.
- Lisää joukkoon vanilja-aromi ja kananmuna, vatkaa vielä n. 5min.
- Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.
- Lisää kuivat aineet taikinan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Lisää lopuksi taikinaan suklaarouhe ja kääntele nuolijalla sekaisin.
- Kääri taikina leivinpaperiin ja kelmuun, laita jääkaappiin “tekeytymään” vähintään puoleksi tunniksi.
- Leikkaa taikinatanko n. 1,5 – 2cm paksuisiksi paloiksi ja laita palat uunipellille.
- Paista keksejä 190 asteessa uunin keskitasolla n. 8-11min.
- Anna keksien jäähtyä pellin päällä n. 2min ja siirrä sen jälkeen ritilän päälle jäähtymään täysin.
Vinkit!
- Jos keksit eivät leviä riittävästi, voit paiston puolivälissä kevyesti painaa keksin keskeltä lusikalla tai kopauttaa peltiä esim. pöytää vasten.
- Älä paista keksejä liian pitkään, jotta ne säilyttävät keskeltä sitkeytensä – keksit jähmettyvät vielä uunista ottamisen jälkeen.
Kiitos Aulien huomiosta! Tosiaan oikea määrä 0,5tl, joka nyt korjattu reseptiin. 🙂