13.11.2013
Kakkupohja:
2½ kuppia vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
113,40 g (4 ounces) valkosuklaata
½ kuppia kiehuvaa vettä
226 g huoneenlämpöistä voita/margariinia
2 kuppia sokeria
4 munaa, eroteltuina
1 tl vanilijauutetta (aromi)
1 kuppi piimää
Kuorrute:
170,09 g (6 ounces) valkosuklaata
340,19 g (12 ounces) tuorejuustoa pehmennettynä
3 rkl voita/margariinia
¾ tl vanilijauutetta (aromi)
3 kuppia tomusokeria
Kakkupohja:
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita n. 20 cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Tästä yhdestä taikinasta tulee kolme pohjaa, jotka paistetaan jokainen erikseen.
2. Yhdistä kuivat aineet, jauhot, sooda ja suola, sekoita hyvin.
3. Sulata suklaa ja kiehauta vesi. Lisää vesi suklaasulaan, sekoita hyvin.
4. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munan keltuaiset yksitellen niin että taikina pysyy sileänä. Lisää valkosuklaavesi ja vanilijauute (aromi), vatkaa hyvin.
5. Lisää noin kolmannes jauhoseoksesta ja puolet piimästä, vatkaa pienellä teholla juuri niin että jauhot sekoittuvat, lisää näin kumpaakin vähitellen.
6. Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi niin että siihen tulee kunnon kiilto. Lisää yksi kolmannes taikinaan varovasti sekoittaen, lisää näin loputkin varovasti sekoitellen, kuitenkin niin että valkuaisvaahtoa ei enää näy taikinasta.
7. Pohjat paistetaan erikseen, jaa taikina kolmeen osaa ja laita ensimmäinen vuokaan ja laita uuniin paistoaika n. 25-30 niin että kakku on kullan ruskea. Paista muut samalla tavalla. Jäähdytä kakkupohjia n. 30 minuuttia ennen kuorrutusta.
Kuorrute:
1. Sulata suklaa ja annan sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä suklaa kulhoon ja lisää siihen tuorejuusto, voi ja vanilijauute. Vatkaa vatkaimella niin kauan että seos on tasaista. Lisää tomusokeri ja vatkaa niin kauan että seos on sileää.
Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle ja lisää väliin kuorrutetta, lisää toinen kakkupohja ja väliin kuorrutetta. Lisää viimeinen kakkupohja ja kuorruta koko kakku kuorrutteella. Kakun voi jättää niin että siinä on pelkkä kuorrute koristeena tai sitten pursottaa siihen vaikka kermaa päälle.
Laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi, ota se esille n. puoli tuntia ennen tarjoilua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ei ole vaikea tehdä, ehkä vähän työläs. Rohkeasti vain kokeilemaan! 🙂