Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kakkukaksoset

Amerikkalainen valkosuklaakerroskakku

13.11.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/489_amerikkakuva_600x600.jpg

 

Kakkupohja:

2½ kuppia vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
113,40 g (4 ounces) valkosuklaata
½ kuppia kiehuvaa vettä
226 g huoneenlämpöistä voita/margariinia
2 kuppia sokeria
4 munaa, eroteltuina
1 tl vanilijauutetta (aromi)
1 kuppi piimää

Kuorrute:

170,09 g (6 ounces) valkosuklaata
340,19 g (12 ounces) tuorejuustoa pehmennettynä
3 rkl voita/margariinia
¾ tl vanilijauutetta (aromi)
3 kuppia tomusokeria

Kakkupohja:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita n. 20 cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Tästä yhdestä taikinasta tulee kolme pohjaa, jotka paistetaan jokainen erikseen.

2. Yhdistä kuivat aineet, jauhot, sooda ja suola, sekoita hyvin.

3. Sulata suklaa ja kiehauta vesi. Lisää vesi suklaasulaan, sekoita hyvin.

4. Vatkaa voi ja sokeri  vaahdoksi. Lisää munan keltuaiset yksitellen niin että taikina pysyy sileänä. Lisää valkosuklaavesi ja vanilijauute (aromi), vatkaa hyvin.

5. Lisää noin kolmannes jauhoseoksesta ja puolet piimästä, vatkaa pienellä teholla juuri niin että jauhot sekoittuvat, lisää näin kumpaakin vähitellen.

6. Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi niin että siihen tulee kunnon kiilto. Lisää yksi kolmannes taikinaan varovasti sekoittaen, lisää näin loputkin varovasti sekoitellen, kuitenkin niin että valkuaisvaahtoa ei enää näy taikinasta.

7.  Pohjat paistetaan erikseen, jaa taikina kolmeen osaa ja laita ensimmäinen vuokaan ja laita uuniin paistoaika n. 25-30 niin että kakku on kullan ruskea. Paista muut samalla tavalla. Jäähdytä kakkupohjia n. 30 minuuttia ennen kuorrutusta.

Kuorrute:

1. Sulata suklaa ja annan sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä suklaa kulhoon ja lisää siihen tuorejuusto, voi ja vanilijauute. Vatkaa vatkaimella niin kauan että seos on tasaista. Lisää tomusokeri ja vatkaa niin kauan että seos on sileää.

Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle ja lisää väliin kuorrutetta, lisää toinen kakkupohja ja väliin kuorrutetta. Lisää viimeinen kakkupohja ja kuorruta koko kakku kuorrutteella. Kakun voi jättää niin että siinä on pelkkä kuorrute koristeena tai sitten pursottaa siihen vaikka kermaa päälle.

Laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi, ota se esille n. puoli tuntia ennen tarjoilua.

 

 

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/489_kakku1_400x400.jpgKakkukaksosetSeepra kakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/489_muumikuva1_400x400.jpgKakkukaksosetMuumikakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/489_amerikkakuva_400x400.jpgKakkukaksosetAmerikkalainen valkosuklaakerroskakku
2

Kommentit (2)

Kakkukaksoset
Kinuskileipomo Kakkukaksoset
13.11.2013 20:58

Ei ole vaikea tehdä, ehkä vähän työläs. Rohkeasti vain kokeilemaan! 🙂

Marikaliini
Kinuskileipomo Marikaliini
13.11.2013 20:11

Tätä täytyy jo haasteena kokeilla 😀

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa