12.2.2015
Ohjeessa on käytetty silikonisia sydänvuokia ja niitä tuli 15 kpl. Sydän vuoat voit korvata paistamalla pohjan uunipellillä leivinpaperin päällä ja leikkaamalla pohjan neliöiksi tai vaikka piparimuoteilla haluamaasi muotoon.
Vinkki! Valmista leivokset päivää ennen tarjoilua niin ne kerkiävät hyvin mehevöityä ennen kahvihetkeä.
Pohjan valmistus:
Katso pohjien valmistusohje mehevän levykakkupohjan ohjeesta leipomostani:
Jos teet pohjat muotteihin, nosta muotit uunipellille ja lusikoi taikina muotteihin noin puoleen väliin korkeudesta. Paista pohjia tällöin noin 15 min 175 asteessa. Anna hetki jäähtyä ja kumoa pohjat muoteista.
Kostuta pohja/pohjat: 2-3dl maitoa, johon sekoitettuna 1tl vaniljasokeria.
Muut Ainekset:
4,5 dl vispikermaa
200g Fazerin valkoista leivontasuklaata
1 rkl sokeria
500g isoja mansikoita (15 kpl:tta)
50g tummaa suklaata
Kuorrutteen Valmistus:
Kun pohja/pohjat on paistettu ja kostutettu, valmista täytekerma:
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä 30sek välein sekoittaen.
Sekoita sulanut valkosuklaa varovasti vispikerman joukkoon ja pursota (tai lusikoi) täyte pohjien päälle.
Leikkaa mansikoista kannat pois ja huuhtele ne huolellisesti. Leikkaa viipaleiksi ja asettele päälle viuhkamaisesti. Yksi mansikka per leivos.
Raasta tummaa suklaata ja ripottele leivosten päälle.
Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Peitä kelmulla tarvittaessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ja tietysti pitäisi seurata mansikkasoseen määrää niin, ettei seos mene ihan liruksi.