Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Sydänystävän valkosuklaa-mansikkaleivokset

12.2.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image_600x600.jpg

Ohjeessa on käytetty silikonisia sydänvuokia ja niitä tuli 15 kpl. Sydän vuoat voit korvata paistamalla pohjan uunipellillä leivinpaperin päällä ja leikkaamalla pohjan neliöiksi tai vaikka piparimuoteilla haluamaasi muotoon.

Vinkki! Valmista leivokset päivää ennen tarjoilua niin ne kerkiävät hyvin mehevöityä ennen kahvihetkeä.

Pohjan valmistus:
Katso pohjien valmistusohje mehevän levykakkupohjan ohjeesta leipomostani:

Mehevä vaalea levykakkupohja

Jos teet pohjat muotteihin, nosta muotit uunipellille ja lusikoi taikina muotteihin noin puoleen väliin korkeudesta. Paista pohjia tällöin noin 15 min 175 asteessa. Anna hetki jäähtyä ja kumoa pohjat muoteista.

image

image

image

Kostuta pohja/pohjat: 2-3dl maitoa, johon sekoitettuna 1tl vaniljasokeria.

Muut Ainekset:
4,5 dl vispikermaa
200g Fazerin valkoista leivontasuklaata
1 rkl sokeria

500g isoja mansikoita (15 kpl:tta)
50g tummaa suklaata

Kuorrutteen Valmistus:
Kun pohja/pohjat on paistettu ja kostutettu, valmista täytekerma:

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä 30sek välein sekoittaen.

Sekoita sulanut valkosuklaa varovasti vispikerman joukkoon ja pursota (tai lusikoi) täyte pohjien päälle.

Leikkaa mansikoista kannat pois ja huuhtele ne huolellisesti. Leikkaa viipaleiksi ja asettele päälle viuhkamaisesti. Yksi mansikka per leivos.

Raasta tummaa suklaata ja ripottele leivosten päälle.

image

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Peitä kelmulla tarvittaessa.

Kategoriat

ÄitienpäiväKesäLeivoksetMuut juhlapöydän kakutTeemajuhlatYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-3_400x400.jpgKakkuherttuatarKylmäsavulohiruisnapit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-2_400x400.jpgKakkuherttuatarFetatäytteiset ruisnapit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image89_400x400.jpgKakkuherttuatarBanaaniletut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140426_067_400x400.jpgKakkuherttuatarVaniljainen Marianne-vadelmatäyte
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image88_400x400.jpgKakkuherttuatarMaukas Banaani-kakkupohja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image6_400x400.jpgKakkuherttuatarHelppo mansikka-banaanijäätelö
2

Kommentit (3)

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
12.2.2015 15:41

Ja tietysti pitäisi seurata mansikkasoseen määrää niin, ettei seos mene ihan liruksi.

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
12.2.2015 15:39

Vellu, voisihan sitä kokeilla jos laittaisi mansikkasoseen valkosuklaamoussen sekaan ja hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ennen täyttöä? Jos löytyy vaniljakreemijauhetta, niin sitä lisäksi ja tummaa suklaata koristeeksi. 🙂

Vellu
Kinuskileipomo Vellu
12.2.2015 14:58

Todella kauniita leivoksia. Kyllä kelpaisi minullekin. Haluisin kokeilla, mutta ku kaikki loput mansikat on soseena :/

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa