Kinuskikumppani
Sydänystävän valkosuklaa-mansikkaleivokset
Leipomo: Kakkuherttuatar
Ohjeessa on käytetty silikonisia sydänvuokia ja niitä tuli 15 kpl. Sydän vuoat voit korvata paistamalla pohjan uunipellillä leivinpaperin päällä ja leikkaamalla pohjan neliöiksi tai vaikka piparimuoteilla haluamaasi muotoon.
Vinkki! Valmista leivokset päivää ennen tarjoilua niin ne kerkiävät hyvin mehevöityä ennen kahvihetkeä.
Pohjan valmistus:
Katso pohjien valmistusohje mehevän levykakkupohjan ohjeesta leipomostani:
http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/kakkuherttuatar/meheva-vaalea-levykakkupohja/
Jos teet pohjat muotteihin, nosta muotit uunipellille ja lusikoi taikina muotteihin noin puoleen väliin korkeudesta. Paista pohjia tällöin noin 15 min 175 asteessa. Anna hetki jäähtyä ja kumoa pohjat muoteista.
Kostuta pohja/pohjat: 2-3dl maitoa, johon sekoitettuna 1tl vaniljasokeria.
Muut Ainekset:
4,5 dl vispikermaa
200g Fazerin valkoista leivontasuklaata
1 rkl sokeria
500g isoja mansikoita (15 kpl:tta)
50g tummaa suklaata
Kuorrutteen Valmistus:
Kun pohja/pohjat on paistettu ja kostutettu, valmista täytekerma:
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä 30sek välein sekoittaen.
Sekoita sulanut valkosuklaa varovasti vispikerman joukkoon ja pursota (tai lusikoi) täyte pohjien päälle.
Leikkaa mansikoista kannat pois ja huuhtele ne huolellisesti. Leikkaa viipaleiksi ja asettele päälle viuhkamaisesti. Yksi mansikka per leivos.
Raasta tummaa suklaata ja ripottele leivosten päälle.
Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Peitä kelmulla tarvittaessa.
Kategoriat:
Yhteisön uusimmat reseptit






Kommentit (3)
Ei kommentteja.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta