14.12.2013
Ainekset
250 g Margariinia
2 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
1 dl kuivattuja karpaloita
1 pss (125g, noin 2 dl) Pirkka pähkinä-hedelmäsekoitusta
(sis. hasselpähkinää, mantelia, cashewpähkinää, keltaista- ja sulttaanirusinaa sekä ananasta)
1 1/2 dl appelsiinimehua
Valmistus
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon. Jos et muistanut nostaa ajoissa munia huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen appelsiinimehun kanssa.
Rouhi suklaa ja sekoita taikinaan mukaan.
Rouhi pähkinä-hedelmäsekoitus ja sekoita taikinan joukkoon kuivattujen karpaloiden kanssa.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia.
Kakku on kypsä, kun sen reunat irtoavat vuoasta ja jos pistät kakkua puisella tikulla, taikina ei jää siihen kiinni (suklaamuruseen osuessa, suklaata kyllä jää vaikka kakku olisi kypsä). Ole tarkkana paistamisen loppupuolella, parempi on ettei kakkua paista ihan ”jämäkäksi” vaan antaa jäädä meheväksi, pehmeäksi kakuksi (ei taikinaiseksi kuitenkaan).
Anna kakun vetäytyä vuoassa noin 15 min ennen kumoamista, niin pysyy paremmin kasassa eikä hajoa.
Koristele sulatetulla suklaalla ja kuivatuilla karpaloilla.
Jos teit taikinan kaksinkertaisena eli kaksi kakkua kerralla, voit koristella toisen vaikka sulatetulla suklaalla, tomusokerilla, sekä kuivatuilla karpaloilla. Kakun alle pahvilautanen, kakkupaperi ja kääri sellofaaniin kauniin narun kanssa niin makea lahja on valmis!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Oi kiitos Kinuskiemo! Tämä on lämpöisenä oikein suussa sulavaa, joten jos sen pakastaa, kannattaa se lämmittää mikrossa pikaisesti ennen tarjoilua. Lisäsin vielä kuvat toisesta kakusta, joka meni lahjaksi 🙂