Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Rukiiset täysjyvä-hiutalesämpylät

27.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image67_600x600.jpg

Ohjeesta tulee noin 15 kpl sämpylöitä.

Vinkki! Voit nopeuttaa taikinan kohotusaikaa lämmittämällä mikroa hetken ennen kohotusta ja laittamalla kulhon liinalla peitettynä lämpöiseen mikroon (niin että mikro ei ole enää päällä!). Voit lisäksi halutessasi lisätä auringonkukan siemeniä myös taikinaan.

Ainekset:

5 dl vettä
1/2 dl tummaa siirappia
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
2,5 dl Myllyn Paras neljän viljan hiutaleita
2 dl ruisjauhoa
6 dl Myllyn Paras Graham täysjyvävehnäjauhoa
1 dl oliiviöljyä
noin 1 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä

Valmistus:

Lämmitä vesi mikrossa kädenlämpöiseksi.

Sekoita siirappi ja hunaja hyvin veteen.
image

Lisää kuivahiiva ja sekoita, kunnes hiiva on kunnolla liuennut nesteeseen.
image

Lisää neljän viljan hiutaleet joukkoon.
image

Lisää ensin ruisjauhot sekaan, sen jälkeen loput jauhoista pari desiä kerrallaan. Muista sekoittaa hyvin aina välissä.
image

image

Lopuksi kaada oliiviöljy joukkoon ja sekoita taikinaa, kunnes se on sekoittunut hyvin. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
image

image

Laita taikina kohoamaan liinan alle noin kahdeksi tunniksi. Kun taikina on kohonnut ainakin kaksinkertaiseksi, kumoa se jauhoitetulle leikkuulaudalle tai puhtaalle pöydälle.
image

image

image

Pyörittele jauhoissa sen verran, ettei taikina tartu käsiin ja pyöritä taikinasta noin kämmenen kokoisia sämpylöitä. Asettele sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle, jätä leviämisvaraa.

Voitele sämpylät oliiviöljyllä ja ripottele päälle auringonkukan siemeniä.
image

image

Peittele sämpylät liinalla.
image

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota vielä liinan alla sen aikaa, että uuni on valmis.

Paista sämpylöitä uunissa noin 15 min, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin pintaan.
image

Tarjoile heti lämpöisenä voinokareen kera.
image

image

image

[myllynparas]

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

LapsetLeivät, sämpylät ja rieskatPikku-KinuskitYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-3_400x400.jpgKakkuherttuatarKylmäsavulohiruisnapit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-2_400x400.jpgKakkuherttuatarFetatäytteiset ruisnapit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image89_400x400.jpgKakkuherttuatarBanaaniletut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140426_067_400x400.jpgKakkuherttuatarVaniljainen Marianne-vadelmatäyte
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image88_400x400.jpgKakkuherttuatarMaukas Banaani-kakkupohja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image6_400x400.jpgKakkuherttuatarHelppo mansikka-banaanijäätelö
2

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa