6.4.2015
Ohjeesta tulee 8 kpl lohitäytteisiä rieskoja.
Vaihekuvia Rukiisten Kalkkunarieskojen ohjeesta:
Ainekset:
4 kpl isoja ruisrieskoja
180-200g ruohosipulituorejuustoa
sitruunapippuria
200g lämminsavulohta
1 nippu tilliä
1 pss jäävuorisalaatin lehtiä
Valmistus:
Voitele rieskat tuorejuustolla ( 1/4 purkista per rieska).
Ripottele rieskojen päälle sitruunapippuria oman maun mukaan.
Tarkista, ettei lohessa ole ruotoja ja asettele lohi pieninä murusina rieskojen päälle.
Huuhtele tilli ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Asettele tillisilppua rieskojen päälle.
Huuhtele ja revi salaatti hiukan pienemmäksi (ks. mallia leipomoni kalkkunarieskarullan ohjeesta). Asettele ympyrän muotoisesti rieskojen päälle siten, että salaatin lehdet osoittavat ulkoreunoille. Tällöin salaatti tulee ulos rullasta kauniisti.
Kääri rieskat rullalle ja leikkaa puoliksi.
Kääri leikattu alareuna leivinpaperiin tai folioon. Folio on silloin parempi vaihtoehto, jos rieskat kulkevat retkieväänä. Folio pitää rullan hyvin kiinni, eikä se pääse tällöin aukeamaan. Leivinpaperi lähinnä suojaa sormia sotkulta ja pitää täytteet sisällä niin, ettei alareunasta pääse mitään putoamaan syödessä.
Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos mari-johanna! 🙂