23.3.2015
Ohjeesta tulee rieskarullia 8 kpl:tta.
Ainekset:
4 kpl isoa ruisrieskaa
180-200 g yrttituorejuustoa
1 punainen paprika
1 prk (240g) vihreitä oliiveja sitruunatäytteellä
200 g (24 viipaletta) savustettua kalkkunaleikettä
1 pss jäävuorisalaatin lehteä
Valmistus:
Voitele tuorejuusto rieskojen päälle (1/4 purkista per rieska).
Huuhtele paprika ja pilko pieneksi silpuksi. Pilko myös oliivit ja huuhtele salaatti hyvin kylmällä vedellä.
Asettele paprikat ja oliivit rieskojen päälle.
Asettele seuraavaksi kalkkunaleikkeleet niin, että jokaisen rieskan päälle tulee 6 kpl leikkeleitä.
Asettele kalkkunoiden päälle pienemmiksi palasiksi revityt salaatin lehdet ympyrän muotoon niin, että lehdet osoittavat ulkoreunoille päin. Tällöin lehdet asettuvat kauniisti rieskarullan suulta ulospäin.
Rullaa täytetyt rieskat putkiloiksi ja leikkaa keskeltä kahteen osaan.
Kääri leikattu alareuna leivinpaperiin tai folioon. Folio on silloin parempi vaihtoehto, jos rieskat kulkevat retkieväänä. Folio pitää rullan hyvin kiinni, eikä se pääse tällöin aukeamaan. Leivinpaperi lähinnä suojaa sormia sotkulta ja pitää täytteet sisällä niin, ettei alareunasta pääse mitään putoamaan syödessä.
Siirrä tarjoilu/retkialustalle ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oi kiitos teille kaikille! Kinuskiemo, näin juuri. 🙂 Luulenpa, että näitä meillä pakataan usein ensi kesänä uimarannalle mukaan taltuttamaan nälkää!