27.3.2015
Ohjeesta tulee noin 15 kpl sämpylöitä.
Ainekset:
5 dl vettä
½ dl tummaa siirappia
1-2 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
2 dl ruisjauhoa
4 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoa
4 dl Pirkka 3-viljan sämpyläjauhoa
1 dl oliiviöljyä
Valmistus:
Lämmitä vesi mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisää siirappi ja suola, sekoita.
Lisää kuivahiiva ja sekoita, kunnes hiiva on kunnolla liuennut nesteeseen.
Lisää kaikki jauhot omalla vuorollaan ja sekoita taikina hyvin ennen kuin kaadat seuraavat joukkoon.
Lopuksi kaada oliiviöljy joukkoon ja sekoita taikinaa, kunnes se on sekoittunut hyvin. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
Laita taikina kohoamaan liinan alle noin pariksi tunniksi, jonka jälkeen kumoa se jauhoitetulle leikkuulaudalle tai puhtaalle pöydälle. Pyörittele jauhoissa sen verran, ettei taikina tartu käsiin ja pyöritä taikinasta noin kämmenen kokoisia sämpylöitä.
Asettele sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja laita puhdas liina kevyesti päälle. Sämpylät kannattaa asetella useammalle pellille, etteivät tartu toisiinsa kiinni kohotessaan.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota sen aikaa, että uuni on valmis.
Paista sämpylöitä uunissa noin 15-20 min, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin pintaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä