Kinuskikumppani
Rouheiset ruis-vehnäsämpylät
Leipomo: Kakkuherttuatar
Ohjeesta tulee noin 15 kpl sämpylöitä.
Ainekset:
5 dl vettä
½ dl tummaa siirappia
1-2 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
2 dl ruisjauhoa
4 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoa
4 dl Pirkka 3-viljan sämpyläjauhoa
1 dl oliiviöljyä
Valmistus:
Lämmitä vesi mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisää siirappi ja suola, sekoita.
Lisää kuivahiiva ja sekoita, kunnes hiiva on kunnolla liuennut nesteeseen.
Lisää kaikki jauhot omalla vuorollaan ja sekoita taikina hyvin ennen kuin kaadat seuraavat joukkoon.
Lopuksi kaada oliiviöljy joukkoon ja sekoita taikinaa, kunnes se on sekoittunut hyvin. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
Laita taikina kohoamaan liinan alle noin pariksi tunniksi, jonka jälkeen kumoa se jauhoitetulle leikkuulaudalle tai puhtaalle pöydälle. Pyörittele jauhoissa sen verran, ettei taikina tartu käsiin ja pyöritä taikinasta noin kämmenen kokoisia sämpylöitä.
Asettele sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja laita puhdas liina kevyesti päälle. Sämpylät kannattaa asetella useammalle pellille, etteivät tartu toisiinsa kiinni kohotessaan.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota sen aikaa, että uuni on valmis.
Paista sämpylöitä uunissa noin 15-20 min, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin pintaan.
Kategoriat:
Yhteisön uusimmat reseptit






Kommentit (0)
Ei kommentteja.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta