Mehevä vaalea kakkupohja
Leipomo: KakkuherttuatarTaikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa
Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia
Kostutus:
2 ½ dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon sihdattuna ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Muista pyyhevinkki!
http://www.kinuskikissa.fi/vinkki-kakun-tasaiseen-kohoamiseen/
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista. Jos paistat irtopohjavuoassa, älä kumoa pohjaa ollenkaan; ”pura” se vain pohjasta pois ja siirrä hetken jäähdyttyä toiselle alustalle.
Kategoriat:
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1373 tassutusta
Heippa.
Tämä on noussut itsellä melkeimpä suosituimmaksi pohjaksi.
Mitä mahtaisi olla ainesten suhde jos haluaisi tehdä tätä pellillisen isoon kakkuun?
Ja kestääkö kasassa?