Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mehevä vaalea kakkupohja

Leipomo: Kakkuherttuatar
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20131212_061_600x600.jpg

Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa

Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia

Kostutus:
2 ½ dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
WP_20131212_005

Sekoita kuivat aineet keskenään.
WP_20131212_012

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
WP_20131212_009
WP_20131212_015

WP_20131212_016
WP_20131212_021

Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon sihdattuna ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
WP_20131212_024
WP_20131212_028

Kaada taikina vuokaan.
WP_20131212_032
WP_20131212_036

Muista pyyhevinkki!
http://www.kinuskikissa.fi/vinkki-kakun-tasaiseen-kohoamiseen/

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.

Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista. Jos paistat irtopohjavuoassa, älä kumoa pohjaa ollenkaan; ”pura” se vain pohjasta pois ja siirrä hetken jäähdyttyä toiselle alustalle.
WP_20131212_047
WP_20131212_046
WP_20131212_061
WP_20131213_013

Kategoriat:

Kakkupohjat
- - 5

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

Kommentit (5)

lisbeth11.12.2018 13:36

Heippa.

Tämä on noussut itsellä melkeimpä suosituimmaksi pohjaksi.
Mitä mahtaisi olla ainesten suhde jos haluaisi tehdä tätä pellillisen isoon kakkuun?
Ja kestääkö kasassa?

Elise M11.8.2017 15:22

Hei! Voiko maidon korvata jollain muulla nesteellä vai vaikuttaako se jotenkin ratkaisevasti kakun onnistumiseen/rakenteeseen? Ajatuksena oli korvata se jollain hedelmä/marjamehulla.

Edit: Voi korvata! Mansikkasoseen kanssa tuli jopa mehevämpi ja pieni mansikkainen vivahdus sopi hyvin makupalettiin!

Tikru148.12.2016 17:41

Hei. On muuten mahtava tämä sun sivusto! Lukuisat kakut leivottu näiden ohjeiden mukaisesti!
On mulla kysyttävääki.. Mitenkä noi määrät menee jos löytyy ainoastaan 26cm irtopohjavuoka? Kiitos jo etukäteen 🙂

Nitu17.12.2013 00:13

Hei nanniaj! Sanoisin että ei eroa rakenteeltaan, eikä maultakaan voisokerikakkupohjasta. Omat kokemukseni voisokerikakkupohjasta on, että se helposti lässähtää keskeltä kun kakun nostaa uunista pois ja tasaisen paisto-ominaisuuden saaminen on vaikeaa. Tällä ohjeella ei tullut samaa ongelmaa vastaan, vaan siitä tuli tasainen ja kiinteä pohja kauttaaltaan kun vain noudattaa pyyhevinkkiä. Eli sanoisin, että tällä on helpompi onnistua 🙂 Ja mehevä suklaakakkupohja todella on kokeilemisen arvoinen, se on tummista pohjista suosikkini!

nanniaj16.12.2013 23:56

kiva, testasit jo vehnäjauhoillakin 🙂 mietin että eroaako tämä rakenteeltaan kuinka paljon voisokerikakkupohjasta? En ole vielä kokeillut mehevää suklaakakkupohjaakaan niin ei ole oikein vertailukohdetta 🙂

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mehevä vaalea kakkupohja

Leipomo: Kakkuherttuatar
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20131212_061_600x600.jpg

Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa

Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia

Kostutus:
2 ½ dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
WP_20131212_005

Sekoita kuivat aineet keskenään.
WP_20131212_012

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
WP_20131212_009
WP_20131212_015

WP_20131212_016
WP_20131212_021

Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon sihdattuna ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
WP_20131212_024
WP_20131212_028

Kaada taikina vuokaan.
WP_20131212_032
WP_20131212_036

Muista pyyhevinkki!
http://www.kinuskikissa.fi/vinkki-kakun-tasaiseen-kohoamiseen/

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.

Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista. Jos paistat irtopohjavuoassa, älä kumoa pohjaa ollenkaan; ”pura” se vain pohjasta pois ja siirrä hetken jäähdyttyä toiselle alustalle.
WP_20131212_047
WP_20131212_046
WP_20131212_061
WP_20131213_013

Kategoriat:

Kakkupohjat
- - 5

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

Kommentit (5)

lisbeth11.12.2018 13:36

Heippa.

Tämä on noussut itsellä melkeimpä suosituimmaksi pohjaksi.
Mitä mahtaisi olla ainesten suhde jos haluaisi tehdä tätä pellillisen isoon kakkuun?
Ja kestääkö kasassa?

Elise M11.8.2017 15:22

Hei! Voiko maidon korvata jollain muulla nesteellä vai vaikuttaako se jotenkin ratkaisevasti kakun onnistumiseen/rakenteeseen? Ajatuksena oli korvata se jollain hedelmä/marjamehulla.

Edit: Voi korvata! Mansikkasoseen kanssa tuli jopa mehevämpi ja pieni mansikkainen vivahdus sopi hyvin makupalettiin!

Tikru148.12.2016 17:41

Hei. On muuten mahtava tämä sun sivusto! Lukuisat kakut leivottu näiden ohjeiden mukaisesti!
On mulla kysyttävääki.. Mitenkä noi määrät menee jos löytyy ainoastaan 26cm irtopohjavuoka? Kiitos jo etukäteen 🙂

Nitu17.12.2013 00:13

Hei nanniaj! Sanoisin että ei eroa rakenteeltaan, eikä maultakaan voisokerikakkupohjasta. Omat kokemukseni voisokerikakkupohjasta on, että se helposti lässähtää keskeltä kun kakun nostaa uunista pois ja tasaisen paisto-ominaisuuden saaminen on vaikeaa. Tällä ohjeella ei tullut samaa ongelmaa vastaan, vaan siitä tuli tasainen ja kiinteä pohja kauttaaltaan kun vain noudattaa pyyhevinkkiä. Eli sanoisin, että tällä on helpompi onnistua 🙂 Ja mehevä suklaakakkupohja todella on kokeilemisen arvoinen, se on tummista pohjista suosikkini!

nanniaj16.12.2013 23:56

kiva, testasit jo vehnäjauhoillakin 🙂 mietin että eroaako tämä rakenteeltaan kuinka paljon voisokerikakkupohjasta? En ole vielä kokeillut mehevää suklaakakkupohjaakaan niin ei ole oikein vertailukohdetta 🙂

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa