12.2.2014
Noin 12 kpl isoja muffinseja.
Taikina:
4 dl porkkanaraastetta (n. 4 porkkanasta)
2 appelsiinin kuoriraaste
200 g voita tai margariinia
3 dl fariinisokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:
2,5 dl vispikermaa
200g appelsiinituorejuustoa
150 g Fazerin valkoista leivontasuklaata
(pinkkiä pastaväriä)
Pinnalle:
Sydänströsseleitä
Valmistus:
Asettele muffinssivuoat muffinssipellille.
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
Vaahdota voi ja fariinisokeri.
Lisää munat yksitellen. Sekoita välillä mukaan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi.
Lisää noin puolet jauhoista, välissä porkkana- ja appelsiinien kuoriraaste ja viimeiseksi loput jauhoista.
Jaa valmis taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Anna suklaasulan jäähtyä hetki, ei kuitenkaan niin kauaa että se jähmettyisi uudestaan.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa siihen tuorejuusto sekaan.
Jos haluat värjätä vaahdon pinkiksi, tee se tässä vaiheessa puutikulla pastaväriä lisäten. Lisää suklaasula tuorejuustovaahtoon lastalla/nuolijalla reippaasti sekoittaen.
Täytä pursotinpussi, pursota kermat muffinsien päälle ja koristele strösseleillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä