Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mehevä vaalea levykakkupohja

Leipomo: Kakkuherttuatar
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140130_059_600x600.jpg

Taikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
2 1/4 dl sokeria
2 huoneenlämpöistä munaa
1 1/4 dl kädenlämpöistä maitoa

Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 15-20min minuuttia

Kostutus:
Noin 2 dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Levitä korkeareunalliselle pellille leivinpaperi.

Asettele pöydälle toinen leivinpaperi, jonka päälle ripottele sokeria tasaisesti.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
WP_20131212_012

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
WP_20131212_009 WP_20131212_015 WP_20131212_016 WP_20131212_021

Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon sihdattuna ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
WP_20131212_024 WP_20131212_028

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja tasoita taikina lastalla tai nuolijalla mahdollisimman tasaiseksi, sillä taikina on aika jämäkkää niin ei ”asetu” niin helposti uunissa ollessaan. Näin saat mahdollisimman tasapaksun pohjan.

Paista uunissa noin 15-20min, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Kokeile tikulla kypsyyttä- jos taikina ei jää tikkuun kiinni, pohja on kypsä.

Kumoa heti uunista otettu pohja nurinpäin sokeroidulle leivinpaperille ja irrota nyt pohjan päällä oleva leivinpaperi pois. Voit katsoa vaihekuvia levypohjan kumoamisesta Kinuskikissan reseptistä: http://www.kinuskikissa.fi/kaaretorttupohja?hakusivu=1

WP_20140130_059 WP_20140130_061 WP_20140130_064

Leikkaa halutun muotoisiksi ja kokoisiksi palasiksi, kostuta ja täytä.

Kategoriat:

Kakkupohjat
- Helppo 6

Kommentit (6)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa