9.1.2014
12 kpl lihapasteijoita
Ainekset:
1 pkt (6 levyä) lehtitaikinalevyjä
1 rkl ruokaöljyä paistamiseen
200g sika-nautajauhelihaa
200g raejuustoa
3/4 dl täysjyväriisiä tai pitkäjyväistä riisiä
1/2 tl mustapippuria
3/4 tl suolatonta jauheliha-tai grillimaustetta
1/4 tl paprikamaustetta
3/4 kasvisliemikuutiota
1 kananmuna
Valmistus:
Nosta lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Ruskista jauheliha ruokaöljyssä, sekoitellen samalla mustapippuri, jauhelihamauste, sekä paprikamauste joukkoon.
Laita riisi veteen kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita kasvisliemikuutio joukkoon.
Leikkaa sulaneet lehtitaikinalevyt keskeltä kahteen osaan.
Jaa lehtitaikinapalasten kulmien päälle paistetut jauhelihat, riisit ja raejuusto. Kun aineksia ei aseta ihan keskelle, taittelu sujuu helpommin. Jätä myös reunoille tyhjää tilaa taikinan yhteen painelemista varten. Aineksia saattaa jäädä pieni määrä yli, mutta ne voi sekoittaa yhteen ja odotellessa uunista tulevia pasteijoita pistää parempiin suihin 😉
Taita lehtitaikinapalasten kulmat yhteen ja painele reunat peukaloilla yhteen, aloittaen kolmion keskimmäisestä kulmasta edeten reunakulmia kohden. Työnnä samalla täytettä sisäänpäin muilla sormilla, ettei täyte pääse valumaan välistä ulos. Näin ollen täytettä saa mahtumaan reilummin sisälle.
Riko kanamuna lasiin, sekoita se rikki ja voitele munalla pasteijoiden pinta.
Laita pasteijat uuniin paistumaan noin 10-15 minuutiksi, kunnes ne ovat saaneet kauniin kultaisen sävyn.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä