Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Maukkaat jauhelihapasteijat

Leipomo: Kakkuherttuatar
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140109_082_600x600.jpg

12 kpl lihapasteijoita

Ainekset:

1 pkt (6 levyä) lehtitaikinalevyjä

1 rkl ruokaöljyä paistamiseen

200g sika-nautajauhelihaa

200g raejuustoa

3/4 dl täysjyväriisiä tai pitkäjyväistä riisiä

1/2 tl mustapippuria

3/4 tl suolatonta jauheliha-tai grillimaustetta

1/4 tl paprikamaustetta

3/4 kasvisliemikuutiota

1 kananmuna

Valmistus:

Nosta lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
WP_20140109_006

Ruskista jauheliha ruokaöljyssä, sekoitellen samalla mustapippuri, jauhelihamauste, sekä paprikamauste joukkoon.
WP_20140109_022

Laita riisi veteen kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita kasvisliemikuutio joukkoon.
WP_20140109_019

Leikkaa sulaneet lehtitaikinalevyt keskeltä kahteen osaan.
WP_20140109_026

Jaa lehtitaikinapalasten kulmien päälle paistetut jauhelihat, riisit ja raejuusto. Kun aineksia ei aseta ihan keskelle, taittelu sujuu helpommin. Jätä myös reunoille tyhjää tilaa taikinan yhteen painelemista varten. Aineksia saattaa jäädä pieni määrä yli, mutta ne voi sekoittaa yhteen ja odotellessa uunista tulevia pasteijoita pistää parempiin suihin 😉
WP_20140109_035
WP_20140109_038
WP_20140109_043
WP_20140109_047

Taita lehtitaikinapalasten kulmat yhteen ja painele reunat peukaloilla yhteen, aloittaen kolmion keskimmäisestä kulmasta edeten reunakulmia kohden. Työnnä samalla täytettä sisäänpäin muilla sormilla, ettei täyte pääse valumaan välistä ulos. Näin ollen  täytettä saa mahtumaan reilummin sisälle.
WP_20140109_060
WP_20140109_061
WP_20140109_062

Riko kanamuna lasiin, sekoita se rikki ja voitele munalla pasteijoiden pinta.
WP_20140109_065
WP_20140109_066
WP_20140109_069

Laita pasteijat uuniin paistumaan noin 10-15 minuutiksi, kunnes ne ovat saaneet kauniin kultaisen sävyn.
WP_20140109_072

Tarjoile lämpimänä.
WP_20140109_094

Kategoriat:

Muut suolapalat
- Helppo 0

Kommentit (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa