Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Kategoria: Kakkupohjat,  Täytekakut Nähty 6806 kertaa
 
03.07.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMaukas Banaani-kakkupohja


Osallistuin vähän aikaa sitten Myllyn Paras-hiutale-tempaukseen, jossa tuli keksiä reseptejä hiutaleita käyttäen. Kehittelin tempaukseen banaani-hiutalekakkusten ohjeen, jota tehdessä tuli myös mieleen, että rakenne oli oikein mukava ja maukas ajatellen myös kakkupohjia. Niinpä kävin tuumasta toimeen ja kokeilin tehdä samasta taikinasta kakkupohjan sydämen muotoiseen vuokaan, joka vastaa pyöreätä halkaisijaltaan noin 20cm vuokaa. Jos teet pohjan normaalikoiseen 24cm vuokaan, tee ainekset 1/3 isompana. Ja sitten vain täyttämään! Pohja on itsessään sen verran maukas, että se ei vaadi vaativia makuja seurakseen. Esimerkiksi marjat ja valkosuklaamousse on oikein sopiva täyte tähän. Ihanaa oli!

Vinkki! Paista pohja edellisenä päivänä ja säilytä jääkaapissa  niin leikkaaminen on helpompaa.

Taikina:

3,5 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
2 dl Neljän Viljan Hiutaleita
3 kypsää banaania
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
image

image

Soseuta banaanit.
image

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
image

image

image
Paista uunissa noin 15-20min, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Kokeile tikulla kypsyyttä- jos taikina ei jää tikkuun kiinni, pikku kakkuset ovat kypsiä.
image