5.7.2015
Reseptistä riittää täytekakun kahteen väliin ja täyteväleistä tulee ohjeella hyvin runsaat. Jos et halua niin runsaita täytteitä, voit pienentää aineksia kolmanneksella.
Ainekset:
220 g (1 pss) Mariannekarkkeja
4dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
400g vaniljatuorejuustoa
1 vaniljatanko
3/4dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
2 rkl vettä
400g suomalaisia vadelmia (tuore tai pakaste)
Valmistus:
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Murskaa Mariannet pakastepussissa perunanuijalla ja jätä aika karkeaksi rouheeksi. Huom, alla pitää olla leikkuuta kestävä alusta!
Halkaise vaniljatanko kahtia ja koverra sisältä siemenet veitsellä.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Lisää vaahtoon tuorejuustot, Mariannerouhe, sokerit, sekä vaniljatangon siemenet.
Lämmitä vettä mikrossa tai kattilassa kunnes siitä tulee erittäin kuumaa. Purista liivatelehdistä vedet pois ja sekoita kuuman veden joukkoon yksitellen, kunnes ne ovat liuenneet. Odota hetki että neste jäähtyy ja kaada vaahdon sekaan hyvin sekoittaen.
Asettele irtopohjavuoan sisälle kelmua niin, että se peittää koko vuoan ja valuu reunojen yli.
Asettele ensimmäinen kerros kakkupohjasta vuokaan, kostuta ja levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele jäisistä vadelmista puolet täytevaahdon päälle.
Asettele kakkupohjan keskikerros täytteen päälle, kostuta ja toimi seuraavan täytekerroksen kanssa samalla tavalla. Nosta kolmas pohjan palanen kanneksi, kostuta ja käännä kelmun reunat kakun päälle niin, että kakku peittyy kokonaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Nosta hyytynyt kakku vuoasta varovasti tarjoilulautaselle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei nalamuru, kiitos! Varmasti oli myös herkullista sinunkin versiosi. Mukavaa kun testasit. 🙂