Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Vaniljainen Marianne-vadelmatäyte

Leipomo: Kakkuherttuatar
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140426_067_600x600.jpg

Reseptistä riittää täytekakun kahteen väliin ja täyteväleistä tulee ohjeella hyvin runsaat. Jos et halua niin runsaita täytteitä, voit pienentää aineksia kolmanneksella.

Ainekset:

220 g (1 pss) Mariannekarkkeja
4dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
400g vaniljatuorejuustoa
1 vaniljatanko
3/4dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
2 rkl vettä
400g suomalaisia vadelmia (tuore tai pakaste)

Valmistus:

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Murskaa Mariannet pakastepussissa perunanuijalla ja jätä aika karkeaksi rouheeksi. Huom, alla pitää olla leikkuuta kestävä alusta!
WP_20140404_020

Halkaise vaniljatanko kahtia ja koverra sisältä siemenet veitsellä.
WP_20140404_029

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.

Lisää vaahtoon tuorejuustot, Mariannerouhe, sokerit, sekä vaniljatangon siemenet.
WP_20140404_035

WP_20140404_038

WP_20140404_041

Lämmitä vettä mikrossa tai kattilassa kunnes siitä tulee erittäin kuumaa. Purista liivatelehdistä vedet pois ja sekoita kuuman veden joukkoon yksitellen, kunnes ne ovat liuenneet. Odota hetki että neste jäähtyy ja kaada vaahdon sekaan hyvin sekoittaen.

Asettele irtopohjavuoan sisälle kelmua niin, että se peittää koko vuoan ja valuu reunojen yli.

Asettele ensimmäinen kerros kakkupohjasta vuokaan, kostuta ja levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele jäisistä vadelmista puolet täytevaahdon päälle.

WP_20140426_003

Asettele kakkupohjan keskikerros täytteen päälle, kostuta ja toimi seuraavan täytekerroksen kanssa samalla tavalla. Nosta kolmas pohjan palanen kanneksi, kostuta ja käännä kelmun reunat kakun päälle niin, että kakku peittyy kokonaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Nosta hyytynyt kakku vuoasta varovasti tarjoilulautaselle.

WP_20140426_067

Ainesosat:

Vadelma

Kategoriat:

Täytteet
- Helppo 4

Kommentit (4)

Nitu19.9.2016 21:17

Hei nalamuru, kiitos! Varmasti oli myös herkullista sinunkin versiosi. Mukavaa kun testasit. 🙂

nalamuru5.8.2015 11:20

Tein viikonloppuna tällä ohjeella kakku täytteen angry birds kakkuun. Tosin muutin täyte suunnitelmia viime hetkellä tähän niin hieman muuntelin kaapin sisällön mukaan, vaniljakastikkeen sijaan vispikermaa ja vadelmien sijaan laitoin pakkasesta mansikkaviipaleita. Mariannejen sijaan käytin 150 g pussin marianne crushia ja sokeria laitoin hieman vähemmän. Sokerimassa päällyste teki kakusta hieman turhan makean, mutta täyte maistui oikein hyvältä. Vadelmilla olisi varmasti ollut hieman raikkaampi täyte niin täytyy joku kerta tehdä tämän sinun alkuperäisen ohjeen mukaan.

Nitu27.7.2015 23:27

Kiitos nalamuru! Tämä on tosi herkkua. Tule sitten kertomaan miten maistui kokeiltuasi.

nalamuru6.7.2015 15:14

Tämä täyte kuulostaa kyllä tosi herkulta, pitää laittaa muistiin kun tulee juhlia mihin teen täytekakkua niin testaan tämän ohjeen.

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa