24.6.2014
Ainekset:
Pohja:
http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/kakkuherttuatar/muokattu-meheva-suklaakakkupohja-2/
Täyte:
http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/kakkuherttuatar/27476/
Kostutus:
2,5dl maitoa
2,5 tl vaniljasokeria
Päälle:
2,5dl vispikermaa
2 rkl sokeria
250g tuoreita mansikoita
1 ½ limeä
40g valkosuklaata (Fazerin leivontasuklaa)
Valmistus:
Valmista pohja leipomostani löytyvän Mehevän vaalean kakkupohjan ohjeen mukaan.
Anna kakkupohjan levätä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään, niin että se on helpompi leikata osiin. Leikkaa kolmeen osaan ja nosta alin pohja tarjoilulautaselleen paikoilleen.
Sekoita vaniljasokeri maidon joukkoon ja kostuta vaniljamaidolla tarjoilulautasella oleva pohja.
Valmista täyte leipomostani löytyvällä Mansikka-valkosuklaa-limetäytteen ohjeella.
Levitä puolet täytteestä (viipaloidut mansikat + vaahto) kostutetulle pohjalle, nosta keskimmäinen pohja paikoilleen, kostuta ja täytä samalla tavalla täytteen lopuilla aineksilla. Nosta kolmas kakkupohjan osa kanneksi ja kostuta. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Vatkaa kakun päälle tuleva kerma ja sekoita sokeri joukkoon. Levitä kerma kakun päälle kauttaaltaan. Taputtele ison ruokalusikan alapinnalla kuvioita kerman pintaan.
Huuhtele pinnalle tulevat mansikat ja pese hyvin limet. Leikkaa kannat mansikoista pois, puolita ne ja viipaloi limet ohuiksi siivuiksi.
Asettele pinnalle koristeeksi mansikan palasia ja limen viipaleita haluamaasi tyyliin. Raasta valkosuklaasta lastuja kakun päälle joko perunankuorimaveitsellä, tai juustohöylällä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kyllä Kinuskiemo sai taas ilon tuulahduksen ja hymyn huulille käynnillään! Saman koulukunnan kannattaja selkeästi heti huomasi, mistä on kyse. Silloin kun tehdään, aineksista ei pihtailla! 😀 Mansikat on kesän parasta antia. Kiitos ihanasta kommentistasi!