Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Herkullinen kylmäsavulohipiirakka (pellillinen)

12.2.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image5_600x600.jpg

Vinkki! Ohjeen puolittamalla saat piirakkavuokaan sopivan määrän ja gluteenittoman saat vaihtamalla täysjyväjauhot gluteenittoman jauhoseokseen ja ruisjauhot tummaan gluteenittoman jauhoon.

Pohja:
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
300 g leivontamargariinia
1 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
2 isoa sipulia
2 isoa valkosipulin kynttä
1 purjo
450g kylmäsavulohta
1 nippu tilliä
150 g mozzarella-emmentaljuustoraastetta
360g maustamatonta tuorejuustoa
4 tl piparjuuritahnaa
4 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
4 munaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
0,5 tl sitruunapippuria
4 rkl täysjyvävehnäjauhoja

Valmistus:

Yhdistä vehnä- ja ruisjauhot kulhossa. Paloittele joukkoon margariini ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina kevyesti painellen leivinpaperilla vuoratun pellin pohjalle ja reunoille. (Jauhotetuilla sormilla).

Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli, kuullota pannulla hetki. Levitä pellille pohjan päälle.

Huuhtele purjo, pilko pieniksi palasiksi ja levitä pellille muiden täytteiden päälle.

Leikkaa kylmäsavulohesta pieniä suikaleita ja levitä pellille muiden täytteiden päälle.

Huuhtele tilli, leikkaa pieneksi silpuksi ja levitä pellille muiden täytteiden päälle. Lisää vielä mozzarellaraaste pellille.

Sekoita tuorejuusto, sekä piparjuuritahna ensin keskenään kulhoon, tarkista ettei piparjuuta jää klönteiksi juuston sekaan.

Lisää tuorejuuston sekaan sekoittaen kerma, maito, munat, sitruunamehu, suola, pippuri, sekä täysjyvävehnäjauhot.

Kaada seos pellille muiden täytteiden päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes pohja on hyvin paistunut. Suojaa pinta paiston loppu vaiheessa foliolla jotta piirakka ei tummu liikaa.

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-3_400x400.jpgKakkuherttuatarKylmäsavulohiruisnapit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-2_400x400.jpgKakkuherttuatarFetatäytteiset ruisnapit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image89_400x400.jpgKakkuherttuatarBanaaniletut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140426_067_400x400.jpgKakkuherttuatarVaniljainen Marianne-vadelmatäyte
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image88_400x400.jpgKakkuherttuatarMaukas Banaani-kakkupohja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image6_400x400.jpgKakkuherttuatarHelppo mansikka-banaanijäätelö
2

Kommentit (1)

Sanna Laitala
23.8.2020 21:57

Voiko lohipiirakan tuorejuusto olla vaikka puolet valkosipuli- tai ruohosipulituorejuustoa tai jotain muuta maustettua? Piparjuuritahna kuulostaa oudolle, jos sen jättäis pois.. Muuten ohje vaikutti erinomaiselta!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa