Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Hasselpähkinä-valkosuklaakakku

Leipomo: Kakkuherttuatar
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140202_023_600x600.jpg

Ainekset:

175 g kaurakeksejä
75 g voita tai leivontamargariinia
7 liivatetta
200g Pirkan hasselpähkinä-valkosuklaata
5 dl vispikermaa
500g maitorahkaa
8 rkl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
0,5 dl appelsiinimehua

Koristeluun esim. Kiiwejä, ananaskirsikoita, sekä suomalaisia tuoreita marjoja. Tai vaihtoehtoisesti sokerimassaa.


Valmistus:

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Asettele irtopohjavuoan (noin 25cm läpimitta) reunan ja pohjan väliin leivinpaperi.
WP_20140201_136

Hienonna keksit joko monitoimikoneella tai muovipussin sisällä esim. perunanuijalla murskaten. Muruset voivat jäädä karkeaksi, ei tarvitse olla hienoa murua.
WP_20140201_140

Sulata voi/margariini ja sekoita keksimurun joukkoon.
WP_20140201_141
WP_20140201_142
WP_20140201_143

Painele muruseos vuoan pohjalle laita laita jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi.
WP_20140201_144

Sekoita rahkan joukkoon sokerit, sitruunamehu ja suklaarouhe.

WP_20140201_145
WP_20140201_147
WP_20140201_148

Vaahdota kerma notkeaksi vaahdoksi.
WP_20140201_149

Kuumenna appelsiinimehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet yksitellen ja kunnolla sekoitellen.
WP_20140201_150

Anna liivateseoksen jäähtyä hieman, mutta ei kuitenkaan hyytyä ollenkaan. Kaada seos ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon.

WP_20140201_151

Lisää vaahdotettu kerma rahkaseokseen varovasti sekoittaen.
WP_20140201_152

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin, mieluiten seuraavaan päivään.
WP_20140201_153

Irrota hyytynyt kakku reunoista vuoasta pehmeällä nuolijalla.

Koristele esim. kiiweillä, ananaskirsikoilla, sekä tuoreilla suomalaisilla marjoilla. Vaihtoehtoisesti kakun voi koristella sokerimassalla (jolloin koristeet voi laittaa vasta juuri ennen tarjoilua!), kuten itse tein järjestäessäni vaatekutsuja 🙂
WP_20140202_023

Kategoriat:

Juusto- ja hyydykekakutLapsetTeemajuhlat
- Helppo 3

Kommentit (3)

Nitu13.2.2014 11:29

Kiitos Soja ja mirrikka 🙂 Tämä oli ihanan maukasta ja kiva rakenteeltaan. Pähkinät sopivat todella hyvin joukkoon, mutta jos jollakin esim pähkinäallergiaa, voi tilalla käyttää myös tavallista valkosuklaata.

mirrikka13.2.2014 10:48

Näyttää hyvältä ja maistuukin varmasti hyvältä!

soja11.2.2014 13:24

namnam!

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa