Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Daim-kinuski-puolukkakakku

21.3.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image13_600x600.jpg

Ohje on mitoitettu halkaisijaltaan 24cm vuokaan, vaikka kuvassa näkyvä kakku on sitä pienempi. HUOM! Täytteeseen valmistettava kinuskikastike kannattaa tehdä edellisenä päivänä, sillä sen pitää jäähtyä kokonaan ihan kylmäksi ennen vaahdotusta!

Ainekset:

Pohja:
200 g LU Bagstone keksejä
2 pkt Daimia (a 56g)
75 g margariinia

Täyte:
2 dl kuohukermaa (kinuskikastike)
2 dl fariinisokeria (kinuskikastike)

200 g ranskankermaa
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
400 g puolukoita
12 liivatetta
0,5dl vettä

Kiille:
200 g puolukoita
1,5 liivatetta
0,5 dl vettä/punaista mehua

Koristeeksi:
1 pkt Daimia (56g)
puolukoita

Valmistus:

Kinuskikastike:
Keitä kuohukerma ja fariinisokeri niin, että seos kiehahtaa. Älä keitä kinuskiksi, nosta heti kiehahtamisen jälkeen liedeltä, anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Kakku:
Murskaa Bagstonekeksit ja sekoita sulattettu margariini joukkoon. Lisää pieneksi rouheeksi pilkottu Daim sekaan.

image

Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.

Painele keksimurska pohjalle ja asettele samalla vuoan reunoille leivinpaperin suikaleet. Nosta jääkaappiin odottamaan täytettä.
image

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kinuski ja soseuta täytteen puolukat.
image

Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon vaniljasokeri, sokeri, ranskankerma, vaahdotettu kinuskikastike, sekä soseutetut puolukat.
image
image

Lämmitä vesi mikrossa tai liedellä kuumaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liueta ne yksitellen kuuman veden sekaan hyvin sekoittaen.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan nuolijalla sekoittaen.
image

Kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin.
image

Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ennen kuin ryhdyt valmistamaan kiillettä. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Soseuta kiilteen puolukat ja sekoita sokeri joukkoon. Kuumenna vesi ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liueta ne yksitellen kuuman veden sekaan hyvin sekoittaen.

Kaada liivateneste ohuena nauhana puolukkasoseen sekaan koko ajan sekoittaen.

Kaada kiille täytteen päälle varovasti läheltä kakun pintaa ja levitä se tasaisesti.

Aseta jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, mieluiten jo edellisenä iltana.

Kun kakku on jähmettynyt, irrota vuoan reunat, sekä leivinpaperit varovasti reunoilta pois.
image

Nosta kakku leivinpaperin avulla tarjoilualustalle ja koristele rouhitulla Daimilla, sekä puolukoilla.
image

 

 

Ainesosat

DaimPuolukka/karpaloToffee/kinuski

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-3_400x400.jpgKakkuherttuatarKylmäsavulohiruisnapit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-2_400x400.jpgKakkuherttuatarFetatäytteiset ruisnapit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image89_400x400.jpgKakkuherttuatarBanaaniletut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140426_067_400x400.jpgKakkuherttuatarVaniljainen Marianne-vadelmatäyte
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image88_400x400.jpgKakkuherttuatarMaukas Banaani-kakkupohja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image6_400x400.jpgKakkuherttuatarHelppo mansikka-banaanijäätelö
2

Kommentit (3)

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
21.3.2015 17:42

Kiitos ihanista kommenteistanne! Tässä vielä lisäksi juuri tuo Bagstonekeksi toi oman sävyn Daimin kaveriksi. Tulkaa sitten kertomaan kun olette päässeet testaamaan! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
21.3.2015 15:38

Kuulostaapa hyvältä ja näyttää upealta. Juustokakkujen ystävänä tätä on joskus tehtävä, kun tulee vieraita kylään.

W@lewieneri
Kinuskileipomo W@lewieneri
21.3.2015 14:49

Aivan ihanan näköinen kakku. Puolukka ja daim on todella hyvä yhdistelmä. Tätä on joskus pakko kokeilla. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa