Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Daim-kinuski-puolukkakakku

Leipomo: Kakkuherttuatar
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image13_600x600.jpg

Ohje on mitoitettu halkaisijaltaan 24cm vuokaan, vaikka kuvassa näkyvä kakku on sitä pienempi. HUOM! Täytteeseen valmistettava kinuskikastike kannattaa tehdä edellisenä päivänä, sillä sen pitää jäähtyä kokonaan ihan kylmäksi ennen vaahdotusta!

Ainekset:

Pohja:
200 g LU Bagstone keksejä
2 pkt Daimia (a 56g)
75 g margariinia

Täyte:
2 dl kuohukermaa (kinuskikastike)
2 dl fariinisokeria (kinuskikastike)

200 g ranskankermaa
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
400 g puolukoita
12 liivatetta
0,5dl vettä

Kiille:
200 g puolukoita
1,5 liivatetta
0,5 dl vettä/punaista mehua

Koristeeksi:
1 pkt Daimia (56g)
puolukoita

Valmistus:

Kinuskikastike:
Keitä kuohukerma ja fariinisokeri niin, että seos kiehahtaa. Älä keitä kinuskiksi, nosta heti kiehahtamisen jälkeen liedeltä, anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Kakku:
Murskaa Bagstonekeksit ja sekoita sulattettu margariini joukkoon. Lisää pieneksi rouheeksi pilkottu Daim sekaan.

image

Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.

Painele keksimurska pohjalle ja asettele samalla vuoan reunoille leivinpaperin suikaleet. Nosta jääkaappiin odottamaan täytettä.
image

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kinuski ja soseuta täytteen puolukat.
image

Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon vaniljasokeri, sokeri, ranskankerma, vaahdotettu kinuskikastike, sekä soseutetut puolukat.
image
image

Lämmitä vesi mikrossa tai liedellä kuumaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liueta ne yksitellen kuuman veden sekaan hyvin sekoittaen.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan nuolijalla sekoittaen.
image

Kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin.
image

Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ennen kuin ryhdyt valmistamaan kiillettä. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Soseuta kiilteen puolukat ja sekoita sokeri joukkoon. Kuumenna vesi ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liueta ne yksitellen kuuman veden sekaan hyvin sekoittaen.

Kaada liivateneste ohuena nauhana puolukkasoseen sekaan koko ajan sekoittaen.

Kaada kiille täytteen päälle varovasti läheltä kakun pintaa ja levitä se tasaisesti.

Aseta jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, mieluiten jo edellisenä iltana.

Kun kakku on jähmettynyt, irrota vuoan reunat, sekä leivinpaperit varovasti reunoilta pois.
image

Nosta kakku leivinpaperin avulla tarjoilualustalle ja koristele rouhitulla Daimilla, sekä puolukoilla.
image

 

 

Ainesosat:

DaimPuolukka/karpaloToffee/kinuski

Kategoriat:

Juusto- ja hyydykekakutSyksy
- Helppo 3

Kommentit (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa