1.3.2014
Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
3 banaania
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa
Kinuski:
6 dl kuohukermaa
6 dl fariinisokeria
Koristelu:
Sokerimassaa tai nonparelleja
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Levitä korkeareunalliselle pellille leivinpaperi. Tee reunoihin taitokset ja nosta ne takaisin ylös, niin taikina asettuu hyvin pellille, eikä valu paperin yli levitettäessä.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon vuorotellen pienissä erissä kuivat aineet sihdattuna, banaanisose ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja tasoita taikina lastalla tai nuolijalla mahdollisimman tasaiseksi, sillä taikina on aika jämäkkää niin ei ”asetu” niin helposti uunissa ollessaan. Näin saat mahdollisimman tasapaksun pohjan.
Paista uunissa noin 15-20min, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Kokeile tikulla kypsyyttä- jos taikina ei jää tikkuun kiinni, pohja on kypsä. Kostuta pohjaa halutessasi maidolla.
Kinuskin valmistus:
Kaada kuohukerma, sekä fariinisokerit paksupohjaiseen teräskattilaan (noin 3l hyvä koko, kun kinuski kuohuu korkealle aluksi).
Sekoittele kerma-sokeri-seosta kunnes se kiehuu.
Sen jälkeen aseta lämpö puoleen väliin, sekoittele välillä ja anna kiehua hiljalleen noin 20-30min.
Tee aina välillä vesilasi-testejä, eli tiputa nokare kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Jos kinuski pysyy vedessä pisarana, se on valmista. Muutoin se sulaa veden sekaan. Kinuski saa jäädä hyvin pehmeäksi, niin näihin leivoksiin se voi olla pehmeämpi kuin esim kakun päälle tehtynä.
Kaada valmis kinuski heti leivoksen päälle ja levitä lastalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa tarjoiluun sopiviksi palasiksi ja koristele esim. sokerimassakukilla. Jos haluat koristella nonparelleilla, ripottele ne Kinuskin päälle ennen jääkaappiin laittamista.
Tarjoile hetki huoneen lämmössä seisseenä (kinuski pehmenee hiukan niin on paremmin leikattavaa lusikalla) ja valmiiksi annoksiksi koristeltuina.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä