Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Banaani-kinuskileivokset

Leipomo: Kakkuherttuatar
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140221_060_600x600.jpg

Taikina:

3,5 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
3 banaania
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa

Kinuski:

6 dl kuohukermaa
6 dl fariinisokeria

Koristelu:

Sokerimassaa tai nonparelleja

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Levitä korkeareunalliselle pellille leivinpaperi. Tee reunoihin taitokset ja nosta ne takaisin ylös, niin taikina asettuu hyvin pellille, eikä valu paperin yli levitettäessä.
WP_20140221_010WP_20140221_011WP_20140221_012

Sekoita kuivat aineet keskenään.
WP_20140221_003

Soseuta banaanit.
WP_20140221_004WP_20140221_008

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
WP_20140221_001WP_20140221_005WP_20140221_007

Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon vuorotellen pienissä erissä kuivat aineet sihdattuna, banaanisose ja kädenlämpöinen maito.
WP_20140221_013WP_20140221_014WP_20140221_015

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja tasoita taikina lastalla tai nuolijalla mahdollisimman tasaiseksi, sillä taikina on aika jämäkkää niin ei ”asetu” niin helposti uunissa ollessaan. Näin saat mahdollisimman tasapaksun pohjan.
WP_20140221_016

Paista uunissa noin 15-20min, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Kokeile tikulla kypsyyttä- jos taikina ei jää tikkuun kiinni, pohja on kypsä. Kostuta pohjaa halutessasi maidolla.
WP_20140221_022

Kinuskin valmistus:
Kaada kuohukerma, sekä fariinisokerit paksupohjaiseen teräskattilaan (noin 3l hyvä koko, kun kinuski kuohuu korkealle aluksi).
WP_20140221_017

Sekoittele kerma-sokeri-seosta kunnes se kiehuu.
WP_20140221_026WP_20140221_027

Sen jälkeen aseta lämpö puoleen väliin, sekoittele välillä ja anna kiehua hiljalleen noin 20-30min.
WP_20140221_032WP_20140221_033

Tee aina välillä vesilasi-testejä, eli tiputa nokare kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Jos kinuski pysyy vedessä pisarana, se on valmista. Muutoin se sulaa veden sekaan. Kinuski saa jäädä hyvin pehmeäksi, niin näihin leivoksiin se voi olla pehmeämpi kuin esim kakun päälle tehtynä.

Kaada valmis kinuski heti leivoksen päälle ja levitä lastalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
WP_20140221_036WP_20140221_037WP_20140221_040

Leikkaa tarjoiluun sopiviksi palasiksi ja koristele esim. sokerimassakukilla. Jos haluat koristella nonparelleilla, ripottele ne Kinuskin päälle ennen jääkaappiin laittamista.
WP_20140221_051

Tarjoile hetki huoneen lämmössä seisseenä (kinuski pehmenee hiukan niin on paremmin leikattavaa lusikalla) ja valmiiksi annoksiksi koristeltuina.
WP_20140221_060

Kategoriat:

Leivokset
- Helppo 0

Kommentit (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa