Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Yllättävät Banaani-hiutalekakkuset

27.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image80_600x600.jpg

Vinkki! Ohjeen kakkuset ovat tehty pieniin, halkaisijaltaan noin 7,5cm vuokiin. Ohjeesta tulee pieniä kakkusia paljon, jos teet niitä pieniin rengasvuokiin, kun tällöin kakkusen sisäpuoli jää ontoksi. Jos sinulta ei löydy vastaavia kotoa, voit korvata ne silikonisilla muffinssivuoilla ja laittaa suklaakonvehdit jokaisen muffinsin taikinan keskelle. Näin myös suklaat paistuvat uunissa. Tällöin ne sulavat hiukan sisälle ja tarkkaile paistoaikaa, se saattaa muuttua. Ohjeen voi myös paistaa kuivakakuksi rengasvuokaan tai vaikka sydämen muotoiseen vuokaan. Umpinaisessa vuoassa paistoaika on noin tunti ja rengasvuoassa luultavasti hiukan lyhkäisempi (muista jos käytät muuta kuin silikonivuokaa, se pitää voidella ja korppujauhottaa). Kun kakku on ollut puoli tuntia uunissa, peitä se foliolla, ettei pinta pala.

Taikina:

3,5 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoa
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
2 dl Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
3 kypsää banaania
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa

Koristelu:

4dl vispikermaa
suklaakonvehteja (valitse oma suosikkisi)
nonparelleja

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
image

image

Soseuta banaanit.
image

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
image

image

image

Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon vuorotellen pienissä erissä kuivat aineet, banaanisose ja kädenlämpöinen maito.
image

Lusikoi taikinaa pikkuisiin silikonisiin kakkuvuokiin niin, että vuoasta täyttyy noin 2/3 osaa.
image

Paista uunissa noin 15-20min, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Kokeile tikulla kypsyyttä- jos taikina ei jää tikkuun kiinni, pikku kakkuset ovat kypsiä.
image

Anna kakkusten jäähtyä hetken vuoissa.

Kumoa kakkuset leivinpaperille ja anna niiden jäähtyä kokonaan ennen koristelua.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon loppuvaiheessa sokeri ja vaniljakreemijauhe. Nostele kerma pursotinpussiin, jossa tähtitylla.

Nosta jäähtyneet kakkuset tarjoilualustalle.

Pursota nokareet kermavaahtoa kakkusten keskelle ja aseta suklaakonvehti kerman päälle jokaisen ”renkaan” sisälle, kermanokareen päälle.
image

Pursota kermaa kakkusten päälle niin, että suklaayllätykset peittyvät ja koristele nonparelleilla.
image

Tarjoile heti tai nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
image

image

[myllynparas]

Ainesosat

BanaaniSuklaa

Kategoriat

KahvikakutKesäKevätLapsetLeivoksetMuffinssitMuut juhlapöydän kakutPääsiäinenVappuYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-3_400x400.jpgKakkuherttuatarKylmäsavulohiruisnapit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-2_400x400.jpgKakkuherttuatarFetatäytteiset ruisnapit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image89_400x400.jpgKakkuherttuatarBanaaniletut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140426_067_400x400.jpgKakkuherttuatarVaniljainen Marianne-vadelmatäyte
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image88_400x400.jpgKakkuherttuatarMaukas Banaani-kakkupohja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image6_400x400.jpgKakkuherttuatarHelppo mansikka-banaanijäätelö
2

Kommentit (4)

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
19.9.2016 21:14

Hei Mari-Johanna ja hienoa että pääsit testaamaan! Nämä tosissaan ovat aikamoinen yllättäjä, hiutaleista tuli oikein mukava rakenne ja maku pieniin kakkuihin. Kiitos kommentista! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.5.2015 20:40

Tervehdys Kakkuherttuatar! Nyt vihdoin meillä leivottiin näitä! Minä tein nämä muffinssi peltiä apuna käyttäen ja ekat maistiaiset syötiin jo lämpiminä,kun ei maltettu odottaa! 🙂 Kyllä ovat hyviä! Suklaa yllärit ja kermapursotukset jätin näin keskellä viikkoa pois,mutta voin kuvitella miten hyviltä maistuvat vimpan päälle koristeltuinakin. Kiitos ohjeesta! 🙂

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
29.4.2015 18:47

Kiitos mari-johanna, toivottavasti maistuivat! Nämä saivat tosi hyvän maun ja rakenteen hiutaleista. Ja mitä kypsempi banaani, sen parempi. Jos päädyt testaamaan, niin tuletko kertomaan miten kävi. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
28.4.2015 15:42

Piti vielä tännekin tulla viesti laittamaan kun aamulla töihin lähtiessä en ehtinyt enää täällä käydä.Eli näyttää ja varmasti maistuu hyvältä. Minulla ei juuri tuollaisia vuokia ole,joten taidan kokeilla nämä herkut toisenlaisessa muodossa.Mutta kiva juttu kun olet siihenkin laittanut vinkit valmiiksi! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa