27.4.2015
Vinkki! Ohjeen kakkuset ovat tehty pieniin, halkaisijaltaan noin 7,5cm vuokiin. Ohjeesta tulee pieniä kakkusia paljon, jos teet niitä pieniin rengasvuokiin, kun tällöin kakkusen sisäpuoli jää ontoksi. Jos sinulta ei löydy vastaavia kotoa, voit korvata ne silikonisilla muffinssivuoilla ja laittaa suklaakonvehdit jokaisen muffinsin taikinan keskelle. Näin myös suklaat paistuvat uunissa. Tällöin ne sulavat hiukan sisälle ja tarkkaile paistoaikaa, se saattaa muuttua. Ohjeen voi myös paistaa kuivakakuksi rengasvuokaan tai vaikka sydämen muotoiseen vuokaan. Umpinaisessa vuoassa paistoaika on noin tunti ja rengasvuoassa luultavasti hiukan lyhkäisempi (muista jos käytät muuta kuin silikonivuokaa, se pitää voidella ja korppujauhottaa). Kun kakku on ollut puoli tuntia uunissa, peitä se foliolla, ettei pinta pala.
Taikina:
3,5 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoa
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
2 dl Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
3 kypsää banaania
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa
Koristelu:
4dl vispikermaa
suklaakonvehteja (valitse oma suosikkisi)
nonparelleja
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon vuorotellen pienissä erissä kuivat aineet, banaanisose ja kädenlämpöinen maito.
Lusikoi taikinaa pikkuisiin silikonisiin kakkuvuokiin niin, että vuoasta täyttyy noin 2/3 osaa.
Paista uunissa noin 15-20min, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Kokeile tikulla kypsyyttä- jos taikina ei jää tikkuun kiinni, pikku kakkuset ovat kypsiä.
Anna kakkusten jäähtyä hetken vuoissa.
Kumoa kakkuset leivinpaperille ja anna niiden jäähtyä kokonaan ennen koristelua.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon loppuvaiheessa sokeri ja vaniljakreemijauhe. Nostele kerma pursotinpussiin, jossa tähtitylla.
Nosta jäähtyneet kakkuset tarjoilualustalle.
Pursota nokareet kermavaahtoa kakkusten keskelle ja aseta suklaakonvehti kerman päälle jokaisen ”renkaan” sisälle, kermanokareen päälle.
Pursota kermaa kakkusten päälle niin, että suklaayllätykset peittyvät ja koristele nonparelleilla.
Tarjoile heti tai nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei Mari-Johanna ja hienoa että pääsit testaamaan! Nämä tosissaan ovat aikamoinen yllättäjä, hiutaleista tuli oikein mukava rakenne ja maku pieniin kakkuihin. Kiitos kommentista! 🙂