Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Yllättävät Banaani-hiutalekakkuset

Leipomo: Kakkuherttuatar
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image80_600x600.jpg

Vinkki! Ohjeen kakkuset ovat tehty pieniin, halkaisijaltaan noin 7,5cm vuokiin. Ohjeesta tulee pieniä kakkusia paljon, jos teet niitä pieniin rengasvuokiin, kun tällöin kakkusen sisäpuoli jää ontoksi. Jos sinulta ei löydy vastaavia kotoa, voit korvata ne silikonisilla muffinssivuoilla ja laittaa suklaakonvehdit jokaisen muffinsin taikinan keskelle. Näin myös suklaat paistuvat uunissa. Tällöin ne sulavat hiukan sisälle ja tarkkaile paistoaikaa, se saattaa muuttua. Ohjeen voi myös paistaa kuivakakuksi rengasvuokaan tai vaikka sydämen muotoiseen vuokaan. Umpinaisessa vuoassa paistoaika on noin tunti ja rengasvuoassa luultavasti hiukan lyhkäisempi (muista jos käytät muuta kuin silikonivuokaa, se pitää voidella ja korppujauhottaa). Kun kakku on ollut puoli tuntia uunissa, peitä se foliolla, ettei pinta pala.

Taikina:

3,5 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoa
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
2 dl Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
3 kypsää banaania
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa

Koristelu:

4dl vispikermaa
suklaakonvehteja (valitse oma suosikkisi)
nonparelleja

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
image

image

Soseuta banaanit.
image

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
image

image

image

Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon vuorotellen pienissä erissä kuivat aineet, banaanisose ja kädenlämpöinen maito.
image

Lusikoi taikinaa pikkuisiin silikonisiin kakkuvuokiin niin, että vuoasta täyttyy noin 2/3 osaa.
image

Paista uunissa noin 15-20min, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Kokeile tikulla kypsyyttä- jos taikina ei jää tikkuun kiinni, pikku kakkuset ovat kypsiä.
image

Anna kakkusten jäähtyä hetken vuoissa.

Kumoa kakkuset leivinpaperille ja anna niiden jäähtyä kokonaan ennen koristelua.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon loppuvaiheessa sokeri ja vaniljakreemijauhe. Nostele kerma pursotinpussiin, jossa tähtitylla.

Nosta jäähtyneet kakkuset tarjoilualustalle.

Pursota nokareet kermavaahtoa kakkusten keskelle ja aseta suklaakonvehti kerman päälle jokaisen ”renkaan” sisälle, kermanokareen päälle.
image

Pursota kermaa kakkusten päälle niin, että suklaayllätykset peittyvät ja koristele nonparelleilla.
image

Tarjoile heti tai nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
image

image

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Ainesosat:

BanaaniSuklaa

Kategoriat:

KahvikakutKesäKevätLapsetLeivoksetMuffinssitMuut juhlapöydän kakutPääsiäinenVappuYhteistyöreseptit
- Helppo 4

Kommentit (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa