Kinuskikumppani
Yllättävät Banaani-hiutalekakkuset
Leipomo: Kakkuherttuatar
Vinkki! Ohjeen kakkuset ovat tehty pieniin, halkaisijaltaan noin 7,5cm vuokiin. Ohjeesta tulee pieniä kakkusia paljon, jos teet niitä pieniin rengasvuokiin, kun tällöin kakkusen sisäpuoli jää ontoksi. Jos sinulta ei löydy vastaavia kotoa, voit korvata ne silikonisilla muffinssivuoilla ja laittaa suklaakonvehdit jokaisen muffinsin taikinan keskelle. Näin myös suklaat paistuvat uunissa. Tällöin ne sulavat hiukan sisälle ja tarkkaile paistoaikaa, se saattaa muuttua. Ohjeen voi myös paistaa kuivakakuksi rengasvuokaan tai vaikka sydämen muotoiseen vuokaan. Umpinaisessa vuoassa paistoaika on noin tunti ja rengasvuoassa luultavasti hiukan lyhkäisempi (muista jos käytät muuta kuin silikonivuokaa, se pitää voidella ja korppujauhottaa). Kun kakku on ollut puoli tuntia uunissa, peitä se foliolla, ettei pinta pala.
Taikina:
3,5 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoa
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
2 dl Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
3 kypsää banaania
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa
Koristelu:
4dl vispikermaa
suklaakonvehteja (valitse oma suosikkisi)
nonparelleja
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon vuorotellen pienissä erissä kuivat aineet, banaanisose ja kädenlämpöinen maito.
Lusikoi taikinaa pikkuisiin silikonisiin kakkuvuokiin niin, että vuoasta täyttyy noin 2/3 osaa.
Paista uunissa noin 15-20min, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Kokeile tikulla kypsyyttä- jos taikina ei jää tikkuun kiinni, pikku kakkuset ovat kypsiä.
Anna kakkusten jäähtyä hetken vuoissa.
Kumoa kakkuset leivinpaperille ja anna niiden jäähtyä kokonaan ennen koristelua.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon loppuvaiheessa sokeri ja vaniljakreemijauhe. Nostele kerma pursotinpussiin, jossa tähtitylla.
Nosta jäähtyneet kakkuset tarjoilualustalle.
Pursota nokareet kermavaahtoa kakkusten keskelle ja aseta suklaakonvehti kerman päälle jokaisen ”renkaan” sisälle, kermanokareen päälle.
Pursota kermaa kakkusten päälle niin, että suklaayllätykset peittyvät ja koristele nonparelleilla.
Tarjoile heti tai nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Yhteistyössä Myllyn Paras

Ainesosat:
Kategoriat:
Yhteisön uusimmat reseptit






Kommentit (4)
Ei kommentteja.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta