Pohja:
2 kananmunaa
½dl sokeria
½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
½tl leivinjauhetta
Täyte:
2½dl vispikermaa
2oog tuorejuustoa
250g rahkaa
½dl sokeria
½prk Lemon Curd-tahnaa
4 liivatelehteä+½dl sitruunamehua
Kiille:
3 liivatelehteä+ ½dl vettä
2dl lakritsikastiketta
- Pohja: Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Levitä taikina halkaisialtaan yli 24cm kokoiseksi ympyräksi leivinpaperin päälle pellille. Paista pohjaa 200*c uunin keskitasolla n.10 minuuttia. Kumoa pohj heti uunista otettua sokeroidulle leivinpaperille. Ota jäähtyneestä pohjasta irtopohjavuoan reunalla sopivan kokoinen pala ja aseta kakkupohja ja reuna tarjoilulautaselle, ilman vuoan pohjaa. Reunalle voi laittaa leivinpaperia jotta reuna lähtee siististi irti. Kostuta pohja.
- Täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja Lemon Curd keskenään. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuusto-seokseen. Lisää joukkoon myös kermavaahto. Kaada täyte kostutetulle pohjalle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
- Kiille: Liota liivatteita kylmässä vedessä n.10 minuuttia. Kiehauta vesi ja lisää siihen liivatteet. Sekoita liivateseos lakritsikastikkeeseen ja kaada sitten kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään. Irrota irtopohjavuoan reuna ja koristele haluamallasi tavalla.