Kääretorttu:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1½tl leivin jauhetta
Täytteeksi: 1prk mustikkamarmeladia
Kakun täytteeksi:
4dl vispikermaa
200g valkosuklaata
1prk Danio-vaniljarahkaa
1prk maitorahkaa
2rkl sokeria
4 liivatetta+ ½dl vettä
3dl mustikoita
Pinnalle: tuoreita mustikoita
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa n.10min. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Levitä mustikkamarmeladi pohjan päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Leikkaa kääretorttu ohuiksi n.1-1½cm viipaleiksi.
- Kelmuta irtopohjavuoan (24cm) sisäpuoli. Laita kääretorttuviipaleita vuoan reunoille ja sitten pohjalle.
- Täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata 150g valkosuklaasta ja vatkaa kerman joukkoon. Rouhi loput 50g ja lisää täytteeseen sokerin ja rahkojen kanssa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytevaahtoon.
- Kaada puolet täytteestä vuokaan ja laita sitten mustikoita täytteen päälle. Laita mustikoiden päälle loput täytteestä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa.
- Peitä kakun pinta mustikoilla ja koristele valkosuklaalla ja mintunlehdillä:)
Onpa näyttävä ja kivan erilainen mustikkaherkku. Kääretorttu on mainio idea ja upea yhdistelmä mustikan kanssa. 🙂
Hauska johdanto reseptissä. Tekisi melkein mieli hypätä kumppareihin ja kipaista metsään!