Kinuskileipomo kakku-koira

Kategoria: Joulu,  Lapset,  Pikku-Kinuskit,  Pikkuleivät,  Teemajuhlat,  Vaniljamassa-tempaus Nähty 4077 kertaa
 
17.10.2016
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTILumiukko-pikkuleivät


Vaniljamassasta voi keksiä vaikka minkälaisia koristeluita näille lumiukoille! Ja vieläpä hyvän makuisia sellaisia! Näihin pikkuleipiin tarvitsee vain yhden pyöreän muotin, ja loput koristeluista voi tehdä käsin kaulimen avulla. Pikkuleivät pehmenevät täyttämisen jälkeen, mutta ovat silloin vain parempia. Kookoksen, aprikoosin ja vaniljan yhdistelmä toimii loistavasti, mutta täytteeksi voi laittaa myös jotain muutakin tahnaa tai marmeladia!

Pikkuleipätaikina:
225g huoneenlämpöistä voita
1¼dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
¼tl suolaa
5dl vehnäjauhoja
1dl kookoshiutaleita

Täyte:
1prk aprikoosi-marmeladia

Koristelu ja kuorrutus:
1pkt Kinuskikissan vaniljamassaa (valkoinen)
erivärisiä vaniljamassoja ja/tai elintarvikevärejä
Kookoshiutaleita, strösseleitä, nonparelleja…
  • Vatkaa voi pehmeäksi sähkövatkaimella. Lisää sokerit ja suola ja vaahdota vaaleaksi. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot ja kookoshiutaleet. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli puolikas taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Laita taikinalevy pakkaseen (tai jääkaappiin). Kauli myös toinen puolikas samalla tavalla ja laita kylmään.
  • Ota jähmettyneestä taikinalevystä n. digestive-keksin kokoisia ympyröitä muotilla. Laita ympyrät pellille leivinpaperin päälle ja paista 175°c n.10min. Anna pikkuleipien jäähtyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet levitä yhteen keksiin n.1tl marmeladia ja paina toinen keksi kanneksi. Täytä tällä tavalla kaikki pikkuleivät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Kauli valkoinen vaniljamassa ohueksi levyksi ja ota siitä ympyröitä pikkuleipien kokoisella muotilla. Kostuta massan toista puolta vedellä, jotta se tarttuu paremmin kiinni pikkuleipien pintaan. Kuorruta kaikki pikkuleivät vaniljamassalla, ja käytä ylimääräinen koristeluun. (Esim. vaalentamaan muita värejä)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Koristele pikkuleivät tekemällä lumiukoille nenä, suu, silmät ja hattu/pipo. Oranssin (porkkana)nenän voi tehdä lisäämällä keltaiseen vaniljamassaan punaista elintarvikeväriä. Silmät ja suun voi tehdä joko mustalla vaniljamassalla, elintarvikevärilla ja cocktail-tikulla tai mustilla nonparelleilla. Hattujen tekemisessä on vai oma mielikuvitus rajana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA