Kääretortun pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
6 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kääretortun täyte:
2 dl maitoa
1 muna
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
vadelmahilloa
Täyte:
1 prk kuningatar-rahkaa
1 prk vanilja tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
4 dl vispikermaa
1 prk kuningatar-pilttiä
7 liivatelehteä
- Valmista ensiksi kääretorttu: Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200*c uunissa n.10 min. Kuomoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Kääretortun täyte: Sekoita maito, muna, sokeri ja perunajauhot kattilassa. Kiehauta kiisseliksi ja lisää vaniljasokeri. Levitä kääretorttulevylle ensiksi hilloa ja sitten jäähtynyt kiisseli. Kääri rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.
- Charlotte russe: Leikkaa kääretorttu ohuiksi viipaleiksi, ja vuoraa niillä kelmutettu kulho. Laita liivatteet likoamaan. Sekoita rahka,tuorejuusto ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma ja sekoita kevyesti rahkaseokseen. Kuumenna pieni määrä vettä kattilassa ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen täytemassaan. Kaada täyte kääretortuilla vuorattuun kulhoon ja laita jääkaappin hyytymään yön yli.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille. Poista kelmu ja nauti!