Kinuskileipomo kakku-koira

Kategoria: Hauskat kakut -kisa,  Kesä,  Lapset,  Pikku-Kinuskit,  Syntymäpäivät,  Täytekakut,  Teemajuhlat Nähty 4310 kertaa
 
30.06.2016
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIAMPPARI-KAKKU


Olen jo pitkään halunnut testata tätä pursotustekniikkaa, ja kun tajusin että voisin soveltaa sitä tähän amppari-kakkuun, minun oli pakko testata sitä. Ja pian tämän päähänpistoksen jälkeen olinkin jo korsiteita tekemässä ja kaupassa ostamassa leipomistarvikkeita. Halusin käyttää täytteessä raikkaan kesäisiä makuja, ja siksi valitsin persikan. Löysin kaupasta myös Rainbow-merkkistä persikka-passionrahkaa, mutta sen voi korvata myös muilla tuotteilla, jos ei satu kaupasta löytymään. Täytteen keltainen väri sopi myös hyvin amppariteemaan. Värjäsin myös pohjaa mustalla pastavärillä ja sitten tajusin kuinka hyvin ihanan rouskuvat mustat unikonsiemenet kävisivät pohjaan. Tämä amppari sopii mainiosti kesäpäiviin ja lastenkemuihin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


POHJA:

3 munan sokerikakkupohja,johon on lisätty 2rkl unikonsiemeniä ja mustaa pastaväriä.
Pohjataikina on paistettu kahdessa n.16cm vuoassa.

TÄYTE:

HILLO:
500g tuoreita persikoita
½pkt hillo-marmeladisokeria(DanSukker)

MOUSSE:
3dl vispikermaa
1prk (500g) persikka-passionrahkaa (tai jokin vastaava, esim.mangorahka/-tuorejuusto)
sokeria tarvittaessa

KUORRUTUS:

n.½pkt(125g) keltaista vanilja-/sokerimassaa tai marsipaania
3dl vispikermaa
1 prk vaniljatuorejuustoa
sokeria maun mukaan
keltaista ja mustaa pastaväriä

Koristeluun: valkoista ja mustaa sokerimassaa tai valkoista massaa ja mustaa pastaväriä

 

1. Kuori ja paloittele persikat kuutioiksi ja laita ne kattilaan yhdessä hillo-marmeladisokeerin kanssa. Laita kattila liedelle ja keitä n.10min kunnes persikat ovat pehmenneet hyvin. Anna hillon jäähtyä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


2.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Halkaise molemmat kakkupohjat kahteen osaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


3. 
Kostuta pohjia tarvittaessa sitruunamehulla, mutta ainakin itselläni hillo toimi hyvin myös kostuttajana. Laita ensimmäisen pohjan päälle kerros hilloa ja levitä sen päälle moussea. Laita seuraava pohja päälle ja toista tämä kunne kakussa on kolme täyte väliä ja 4 pohjaa. Tasoita loppu mousse kakun pintaan ja reunoille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


4.
Kauli sokerimassa pyöreäksi levyksi ja aseta se kakun päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


5. 
Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto sekä kerma. Jaa massa kahteen astiaan ja värjää toinen osa keltaisella ja toinen mustalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6.Laita kuorrutteet pursotuspusseihin joissa on pyöreä tylla. Pursota kakun reunan pystysuunnassa keltaisia ja mustia palloja vuorrottellen. Sipaise pallo palettiveitsellä tai lusikalla niin, että se leviää toiseen suuntaan. Pursota taas seuraava pallorivi ja levitä. Jatka näin kunnes koko kakun reuna on kuorrutteen peitossa. Itselläni oli käytössä vai yksi tylla, joten tein ensin keltaiset pursotukset ja sitten mustat. Mutta helpointa on tehdä molemmat yhtä aikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Tee sokerimassasta ampparille silmät, suu ja tuntosarvet. Mustat osat voi myös maalata mustalla pastavärillä. Tuntosarvien sisään laitoin rautalankaa ja sillä ne pysyvät myös kakussa. Rautalangan tilalla voi käyttää myös coktail- tai grillitikkuja.