30.6.2016
POHJA:
3 munan sokerikakkupohja,johon on lisätty 2rkl unikonsiemeniä ja mustaa pastaväriä.
Pohjataikina on paistettu kahdessa n.16cm vuoassa.
TÄYTE:
HILLO:
500g tuoreita persikoita
½pkt hillo-marmeladisokeria(DanSukker)
MOUSSE:
3dl vispikermaa
1prk (500g) persikka-passionrahkaa (tai jokin vastaava, esim.mangorahka/-tuorejuusto)
sokeria tarvittaessa
KUORRUTUS:
n.½pkt(125g) keltaista vanilja-/sokerimassaa tai marsipaania
3dl vispikermaa
1 prk vaniljatuorejuustoa
sokeria maun mukaan
keltaista ja mustaa pastaväriä
Koristeluun: valkoista ja mustaa sokerimassaa tai valkoista massaa ja mustaa pastaväriä
1. Kuori ja paloittele persikat kuutioiksi ja laita ne kattilaan yhdessä hillo-marmeladisokeerin kanssa. Laita kattila liedelle ja keitä n.10min kunnes persikat ovat pehmenneet hyvin. Anna hillon jäähtyä.
2. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Halkaise molemmat kakkupohjat kahteen osaan.
3. Kostuta pohjia tarvittaessa sitruunamehulla, mutta ainakin itselläni hillo toimi hyvin myös kostuttajana. Laita ensimmäisen pohjan päälle kerros hilloa ja levitä sen päälle moussea. Laita seuraava pohja päälle ja toista tämä kunne kakussa on kolme täyte väliä ja 4 pohjaa. Tasoita loppu mousse kakun pintaan ja reunoille.
4.Kauli sokerimassa pyöreäksi levyksi ja aseta se kakun päälle.
5. Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto sekä kerma. Jaa massa kahteen astiaan ja värjää toinen osa keltaisella ja toinen mustalla.
6.Laita kuorrutteet pursotuspusseihin joissa on pyöreä tylla. Pursota kakun reunan pystysuunnassa keltaisia ja mustia palloja vuorrottellen. Sipaise pallo palettiveitsellä tai lusikalla niin, että se leviää toiseen suuntaan. Pursota taas seuraava pallorivi ja levitä. Jatka näin kunnes koko kakun reuna on kuorrutteen peitossa. Itselläni oli käytössä vai yksi tylla, joten tein ensin keltaiset pursotukset ja sitten mustat. Mutta helpointa on tehdä molemmat yhtä aikaa.
7. Tee sokerimassasta ampparille silmät, suu ja tuntosarvet. Mustat osat voi myös maalata mustalla pastavärillä. Tuntosarvien sisään laitoin rautalankaa ja sillä ne pysyvät myös kakussa. Rautalangan tilalla voi käyttää myös coktail- tai grillitikkuja.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskiemo, mari-johanna & nalamuru! Kakku katosikin kyllä nopeasti;)