14.5.2016
Ainekset:
Ohje:
1.Laita uuni lämpenemään 180°c.
2.Kauli suklaataikina parin millin paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla keksejä leivinpaperin päälle pellille. (Juhliin tekisin ehkä pienempiä pikkuleivän kokoisia keksejä helppoutensa vuoksi, mutta toki nämä isommat cookien kokoisetkin ovat mainioita. Niitä vain tulee vähemmän ja ovat melko täyttäviä jäätelömäärän takia)
3.Paista keksit 180°c n.7 min. Keksit saavat jäädä vähän pehmeäksi/sitkeäksi, jotta niitä on helpompi syödä. Anna keksien jäähtyä.
4.Leikkaa jäätelöstä pitkittäin levyjä ja ota niistä muotilla keksien muotoisia paloja. Aseta jäätelöpala keksien väliin, siisti reunat tarvittaessa ja kierittele reunat kookoshiutaleissa. Laita kiekot pakkaseen.
5.Jos jäätelö ehti pehmetä tekemisen aikana, anna kiekkojen olla pakkasessa jonkin aikaa, jotta jäätelö jähmettyy ja niitä on helppo syödä. Säilytä kiekkoja pakkasessa, kunnes tarjoilun hetki koittaa. Tarjoile kiekot mahdollisimman nopeasti pakkasesta ottamisen jälkeen.
Ja ei kannata pelätä,että nämä olisivat sotkuisia syödä; kuten kaupan leipäjätskit joskus ovat. Kun antaa kiekkojen jähmettyä ja tasaantua pakkasessa, leivokset pysyvät todella hyvin kasassa!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Minullakin kävi ajatus, että onkohan joku jo keksinyt tämän idean! Ja jos on aikaa panostaa leivoksiin, niin todella kannattaa tehdä jätskikin itse, kuten mari-johanna vinkkasi:)