Kinuskileipomo kakku-koira

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jäätelökakut,  Kesä,  Leivokset,  Muuta makeaa,  Pikku-Kinuskit,  Suklaataikina,  Syntymäpäivät,  Teemajuhlat,  Ystävänpäivä Nähty 3317 kertaa
 
14.05.2016
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTICoolit keksikiekot


Coolit keksikiekot kesän kemuihin! Se on kyllä näiden leivosten ehdoton motto;) Keksikiekoissa on siis kaksi Myllyn Parhaan suklaataikinasta tehtyä keksiä, joiden välissä on kerros raikasta jätskiä ja reunoilla ihania kookoshiutaleita. Ihanan viileitä leivoksia lämpimiin kesäpäiviin ja rennompiin kesäjuhliin. Leivokset ovat helppoja tehdä ja säilyvät hyvin pakkasessa. Ja mikä parasta väliin voi laittaa omaa lempparijätskiä ja reunoille vaikka pähkinä-, suklaa-, tai karkkirouhetta!

Ainekset:

  • 1pkt Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina
  • 1l jäätelöä (esim.appelsiini tai mango)
  • n.50g kookoshiutaleita (tai suklaa-, pähkinä-, tai karkkirouhetta)


Ohje:

1.Laita uuni lämpenemään 180°c.
2.
Kauli suklaataikina parin millin paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla keksejä leivinpaperin päälle     pellille. (Juhliin tekisin ehkä pienempiä pikkuleivän kokoisia keksejä helppoutensa vuoksi, mutta toki nämä isommat cookien kokoisetkin ovat mainioita. Niitä vain tulee vähemmän ja ovat melko täyttäviä jäätelömäärän takia)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3.Paista keksit 180°c n.7 min. Keksit saavat jäädä vähän pehmeäksi/sitkeäksi, jotta niitä on helpompi syödä. Anna keksien jäähtyä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4.Leikkaa jäätelöstä pitkittäin levyjä ja ota niistä muotilla keksien muotoisia paloja. Aseta jäätelöpala keksien väliin, siisti reunat tarvittaessa ja kierittele reunat kookoshiutaleissa. Laita kiekot pakkaseen.
5.Jos jäätelö ehti pehmetä tekemisen aikana, anna kiekkojen olla pakkasessa jonkin aikaa, jotta jäätelö jähmettyy ja niitä on helppo syödä. Säilytä kiekkoja pakkasessa, kunnes tarjoilun hetki koittaa. Tarjoile kiekot mahdollisimman nopeasti pakkasesta ottamisen jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja ei kannata pelätä,että nämä olisivat sotkuisia syödä; kuten kaupan leipäjätskit joskus ovat. Kun antaa kiekkojen jähmettyä ja tasaantua pakkasessa, leivokset pysyvät todella hyvin kasassa!