Valmistusaineet:
Pohja:
4 Kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk Lemon Curdia
2 dl Vispikermaa
1 prk (200g) Valio maustettu rahka tiramisu
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
100g Tummaa suklaata
1 prk (200g) Valio maustettu rahka tiramisu
1 dl Vispikermaa
Valmistusohje:
Vaahdota muna ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 7 min.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle Lemon Curdia
Varkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri.
Levitä seos pohjalle. Jätä 5cm etureunasta tyhjäksi. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa molemmista päistä n. 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoule paloista ”oksantynkiä” ja asettele ne rullan päälle tai sivuille.
Valmista kuorrutus: Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita rahka joukkoon. Lisää viimeiseksi joukkoon vaahdotettu kerma. Levitä kuorrutus kääretortun pinnalle. Vedä haarukalla puunrunkoa muistuttavat kuviot kuorrutukseen. Sihtaa päälle kaakaojauhetta siivilän läpi.
Nauti <3
Onpa hyvännäköinen kuori tuossa halossa. Taitaa olla mäntypuuta? 😉 Jouluna täytyykin sitten tarkastella tätä herkullista halkoa uudemman kerran. 🙂