2.3.2022
6 dl kuohukermaa
1 – 1,5 dl mustikoita (itse käytin pakaste)
reilu 1 dl hyytelösokeri Multia
2 tl vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko
loraus Simply valkosuklaa makusiirappia
1. Sulata mustikat mikrossa. Kuumenna niitä hetki vielä mikrossa täydellä teholla tai keitä hetki kattilassa. Murskaa mustikat lusikalla tai sauvasekottimella.
2. Sekoita loput ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua puoli minuuttia. Huom! Keittoaika hyvin tarkka, pelkkä kiehautus ei välttämättä hyydytä ja pidempi saattaa hyydyttää liikaa.
3. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita nopeasti joukkoon mustikkasurvos. Jos haluat, voit ennen tätä siivilöidä mustikkasurvoksen, mutta itse tykkään, että pannacotassa on mustikkasattumia ja kunnolla mustikan makua, jonka vuoksi en ole itse siivilöinyt.
4. Jaa seos annosvuokiin ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Sen jälkeen siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
5. Ennen tarjoilua lisää pannacotan päälle muutamia mustikoita
Mikäli haluat tehdä mustikkapannacotan liivatteella, laita hyytelösokerin tilalle 3/4 dl tavallista sokeria. Laita heti alkuun 2,5 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Lisää liivatteet kun kerma ja sokeri on kiehunut puoli minuuttia, ennen kuin otat kattilan liedeltä. Sen jälkeen jatka ohje loppuun samalla tavalla, kuin hyytelösokerin kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä