KinuskikissaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Juustokakkufani

Mustikkapannacotta

2.3.2022

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21709_IMG_20220302_213427_600x600.jpg

Tämän reseptin luominen vei hieman aikaa, vaikka on sinänsä yksinkertainen. Tein sen ensin liivatteella, joka on helppo ja takuuvarma, mutta ei kuitenkaan sellainen kuin halusin. Tähän mustikan ja kerman makuyhdistelmään sopi mielestäni paremmin hyytelösokeri. Hyytelösokeri Multi on sinänsä helppokäyttöinen, mutta hieman arvaamaton. Välillä onnistuu ja välillä ei. Useamman kerran kävi niin, että pannacotta hyytyi niinsanotusti liikaa. Oma tulkintani on, että keittoaika on erittäin tärkeä hyytymisen kannalta, joten sitä tulee noudattaa tarkasti. Onnistuessaan mustikkapannacotta on kuitenkin todella hyvän makuinen ja onkin nyt yksi suosikki jälkiruuistani.

Ainekset:

6 dl kuohukermaa

1 – 1,5 dl mustikoita (itse käytin pakaste)

reilu 1 dl hyytelösokeri Multia

2 tl vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko

loraus Simply valkosuklaa makusiirappia

 

Valmistus:

 

1. Sulata mustikat mikrossa. Kuumenna niitä hetki vielä mikrossa täydellä teholla tai keitä hetki kattilassa. Murskaa mustikat lusikalla tai sauvasekottimella.

2. Sekoita loput ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua puoli minuuttia. Huom! Keittoaika hyvin tarkka, pelkkä kiehautus ei välttämättä hyydytä ja pidempi saattaa hyydyttää liikaa.

3. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita nopeasti joukkoon mustikkasurvos. Jos haluat, voit ennen tätä siivilöidä mustikkasurvoksen, mutta itse tykkään, että pannacotassa on mustikkasattumia ja kunnolla mustikan makua, jonka vuoksi en ole itse siivilöinyt.

4.  Jaa seos annosvuokiin ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Sen jälkeen siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.

5. Ennen tarjoilua lisää pannacotan päälle muutamia mustikoita

 

Tärppi!

Mikäli haluat tehdä mustikkapannacotan liivatteella, laita hyytelösokerin tilalle 3/4 dl tavallista sokeria. Laita heti alkuun 2,5 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Lisää liivatteet kun kerma ja sokeri on kiehunut puoli minuuttia, ennen kuin otat kattilan liedeltä. Sen jälkeen jatka ohje loppuun samalla tavalla, kuin hyytelösokerin kanssa.

 

 

 

 

 

 

Ainesosat

MustikkaVanilja

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioLiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

JälkiruoatMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/myllynparas-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa