1.5.2018
9 – 11 kpl
Taikina:
100 g valkosuklaata
100 g voita
3/4 dl vaaleaa ruokosokeria
3 tl vaniljasokeria / puolikkaan vaniljatangon siemenet
2 munaa
1 1/2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Pinnalle:
Konfetti Lumijauhetta (tai tomusokeria)
tuoreita mansikoita tai vadelmia
3 palaa valkosuklaata
Lisäksi:
9- 11 kpl silikonisia muffinivuokia (tai muita isoja muffinivuokia)
– Rouhi 3 palaa valkosuklaata ja siirrä syrjään
– Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa (pidä huoli, ettei suklaa pala)
– Vaahdota pehmeä voi ja sokerit
– Lisää munat vaahtoon yksitellen
– Lisää joukkoon suklaa
– Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää ne taikinaan muutamassa osassa. Sekoita ensin sähkövatkaimella ja lopuksi reunoja pitkin nuolijalla.
– Lusikoi nuolijaa apuna käyttäen taikina muffinivuokiin (huom, taikina kohoaa hieman, joten jätä hieman kohoamisvaraa)
– Ripottele leivosten pinnalle suklaarouhe
– Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8 – 10 minuuttia uunista riippuen. Leivokset ovat kypsiä, kun ne saavat hieman väriä pintaan
– Anna jäähtyä hieman
– Lisää pinnalle tomusokeria ja mansikoita palasina tai vadelmia kokonaisina
– Mutakakkujen kuuluu jäädä sisältä valuviksi, joten ne on tarkoitus syödä lusikalla. Kakkuset maistuvat parhaalta hieman lämpöisinä
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Onpas tosiaan makoisan näköinen pieni kakkunen. Ihan suorastaan tihkuu herkullisuutta ja kutsuu maistamaan. 😋