Kinuskileipomo Juustokakkufani

Kategoria: Leivokset Nähty 386 kertaa
 
01.05.2018
 
3 kommenttia

Gluteeniton Valkosuklaa Minimudcake


Tämä ohje on luotu muistaakseni Valion reseptistä. Muutin ohjeen gluteenittomaksi ja tein muutenkin omia pieniä muokkauksia ja hieman hienosäätöä. Tästä on tullut luotettava vakio resepti monille kutsuille ja juhliin. Valkosuklaan kanssa harvoin menee pieleen.

9 – 11 kpl

Taikina:
100 g valkosuklaata
100 g voita
3/4 dl vaaleaa ruokosokeria
3 tl vaniljasokeria / puolikkaan vaniljatangon siemenet
2 munaa
1 1/2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Pinnalle:
Konfetti Lumijauhetta (tai tomusokeria)
tuoreita mansikoita tai
 vadelmia
3 palaa valkosuklaata

Lisäksi:
9- 11 kpl silikonisia muffinivuokia (tai muita isoja muffinivuokia)

Rouhi 3 palaa valkosuklaata ja siirrä syrjään
– Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa (pidä huoli, ettei suklaa pala)
– Vaahdota pehmeä voi ja sokerit
– Lisää munat vaahtoon yksitellen
– Lisää joukkoon suklaa
– Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää ne taikinaan muutamassa osassa. Sekoita ensin sähkövatkaimella ja lopuksi reunoja pitkin nuolijalla.
– Lusikoi nuolijaa apuna käyttäen taikina muffinivuokiin (huom, taikina kohoaa hieman, joten jätä hieman kohoamisvaraa)
– Ripottele leivosten pinnalle suklaarouhe
– Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8 – 10 minuuttia uunista riippuen. Leivokset ovat kypsiä, kun ne saavat hieman väriä pintaan
– Anna jäähtyä hieman
– Lisää pinnalle tomusokeria ja mansikoita palasina tai vadelmia kokonaisina
– Mutakakkujen kuuluu jäädä sisältä valuviksi, joten ne on tarkoitus syödä lusikalla. Kakkuset maistuvat parhaalta hieman lämpöisinä