19.2.2016
Tiikerikakku
250g huoneenlämpöistä margariinia
350g sokeria
400g vehnäjauhoja
4 munaa
1tl leivinjauhetta
1/2dl maitoa
2rkl kaakaota
Vaahdota margariini.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, jauhot joissa sekotettuna leivinjauhe sekä margariinavaahto. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoia toiseen osaan kaakao.
Laita taikinoita vuorotellen korppujauhotettuihin vuokiin.
Paista 175 asteessa noin 45min tai kunnes minikakut ovat kypsiä.
Jäähdytä kakut kunnolla. Itse käytin ne jopa pakastimessa jotta ovat kylmiä kuorrutusta varten.
Suklaakuorrutus
1dl kuohukermaa
100g tummaa suklaata
Ruohi suklaa mahdollisimman pieneksi kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaan päälle. Odota hetki että suklaa pääsee hieman sulamaan ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Valuta suklaata esim lusikalla tiikerikakkujen päälle vaikka parikin kertaa niin suklaata jää enemmän kakkuihin 😉
Kinuski
1dl kuohukermaa
1/2dl fariinisokeria
1/2dl tomusokeria
20g valkosuklaata
Laita kattilaan kerma ja sokerit. Keittele kinuski kasaan miedolla lämmöllä, noin 5-10min. Anna jäähtyä. Rouhi valkosuklaa pieneksi ja sekoita haalean kinuskin sekaan. Valuta kinuskia kakkujen päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oi että, miten houkuttelevan herkullisia pikkukakkuja! Tuota samaa silikonívuokaa olen minäkin mainoslehtisestä ihaillut, mutta ei vaan ole ikinä tullut lähdettyä ostoksille juuri silloin, kun niitä myynnissä olisi. 🙂