15.2.2016
Pikkuleipätaikina
125g huoneenlämpöistä margariinia
1dl sokeria
1 muna
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Yhden appelsiinin kuori raastettuna
– Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää vaahdon sekaan kanamuna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää parissa osassa vaahtoon esim puuhaarukalla. Lisää appelsiinikuoriraaste. Aseta taikina jääkaappiin tunniksi jonka jälkeen se on valmista kaulittavaksi. Leikkaa muotilla pikkuleivät ja paista 200 asteessa noin 7min.
Pikeeri
1 valkuainen
2,5dl tomusokeria
Pari tippaa sitruunamehua
– Laita valkuainen, sitruunamehu ja hieman tomusokeria kulhoon ja aloita vatkaan pienellä teholla. Lisää tomusokeria pikkuhiljaa. Tomusokerin määrä riippuu ihan siitä minkä paksuista pikeeriä haluat. Otin pienen osan pikeeriä erilleen ja värjäsin sen punaisella pastavärillä ja suurimman osan pikeeristä värjäsin keltaisella pastavärillä. Ja sitten vaan pursottamaan, ensin keltainen pohja ja sitten kaksi palloa jokaiseen pikkuleipään ja hammastikulla vedin ”viivan” niiden keskeltä jotta palloista muodostui sydämiä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä