9.4.2016
Appelsiinikakku
200g voita
2,5 dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
1tl jauhettua inkivääriä
3 munaa
200g appelsiini rahkaa
1 appelsiini
Sitrussiirappi
50g voita
1,5dl sokeria
2dl Hedelmätarha appelsiinitäysmehua
– Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineey keskenään.
– Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen rahka ja kuivat aineet. Sekoita hyvin mutta älä vaivaa.
– Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (n. Ø23cm). Asettele pinnalle hyvin pesty appelsiini viipaleina.
– Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 1h 20min tai kunnes kakku on kypsä. Peitä leivinpaperilla paiston puolivälissä ettei pinta tummu liikaa.
Sitrussiirappi:
– Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua n.15min kunnes seos sakenee hiukan.
– Kaada kuumaa siirappia hiljalleen kakun päälle ja anna imeytyä. Kakku on parhaimmillaan kun se on saanut tekeytyä useamman tunnin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Hyvän näköinen ja varmasti herkullinen kakku. 🙂 Appelsiininviipaleet loistavat kuin auringot tumman kakun pinnassa. Upea kakku tarjottavaksi pääsiäisenä, ja toki monessa muussakin tilanteessa.
Kaunista ja tunnelmallista pääsiäisrekvisiittaa sinulla kuvassa. 🙂