3.6.2015
4 munaa
2,5 dl sokeria
4 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 rk vanilijasokeria (tummaa)
1 dl vettä
100 voita/margariinia
200 g valion maustettu mansikkarahka
Uunini lämpiämään 175 astetta
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita vesi ja voi/margariini kattilaan ja kiehauta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen siivilän kautta vesi/voi seoksen kanssa varovasti nostellen. Lopuksi lisää mansikkarahka. Voitele reunat pyöreästä irtopohjavuoasta 26 halk. ja laita leivinpaperi pohjalle. Kaada valmis taikina vuokaan, uuniin ja noin 35 min. Anna pohjan jäähtyä!
Kuorrute:
3 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
pari tippaa sitruunanmehua
maitoa
sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri ja lisää vielä sitruunatipat. Lisää varovasti nauhana maitoa ja sekoita kokoajan kunnes kuorrute on notkeaa mutta ei litkua 😉 Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele tuorein mansikoin.
Tämä oli herkullista ja varsinkin tuo rahka toi uuden säväyksen, pohjaa olisi voinut vaan tuoksutella! Suosittelen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
No Hei! 🙂 Ensin meinasin että kuorrutan ihan suklaalla mutta sitten päädyin kuitenkin perinteiseen rakkismakupalan kuorrutteeseen. Mutta pohjasta tuli tosi mehevä ja kosteampi tuon rahkan ansiosta joten kyllä tulen käyttämään sitä jatkossakin :)Leipomokuva on viimeisin kakkuni jonka tein naapurin pienelle ”rinsessalle” ja siitä kieltämättä tuli ihan onnistunut 🙂