2.8.2015
2 Kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kiehuvaa vettä
100 g maidotonta margariinia (keijua)
Kuorrute:
150 g maidotonta margariinia
3 rkl vettä
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1.5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
Uuni lämpeemään 175 astetta
Ensin vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (vaalea vaahto). Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhoon ja käytä kerran siivilän kautta. Sen jälkeen lisää kuivat aineet vuoretellen kiehuvan veden kanssa. Vesi ohuena nauhana. Viimeiseksi lisätään sulatettu rasva ja sekoitetaan massa tasaiseksi. Sen jälkeen muffinssi vuokiin ja itse käytin niitä korkeimpia ja paksumpia mitä nyt paljon markkinoilla niin pysyy hienosti koossa pellillä. Jos käytät paperivuokia suosittelen laittamaan ne muffinssipellille, eivät venähä ja luruttele uunissa 😉 Taikinaa laitoin hiukan yli puolen välin niin kohosivat kauniisti yli reunan. Uunissa pisin n.15-17 minuuttia. Jäähdytä hyvin uunin jälkeen ja sen jälkeen tee kuorrute.
Kuorrute tehdään huoneenlämpöinen margariini laitetaan kulhoon ja sinne joukkoon myös tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa sekasin ja lisää vesi samalla ja vatkaa niin kauan että kuorrute on tasainen ja kuohkea. Minuutti pari riittää. Pursotinpusiin ja kuorruta muffinssit, koristele mielesi mukaan ja nauti! 🙂
On markkinoilla maidotonta suklaata mutta niissä lukee että voi sisältää maitoa joten tyydyin kaakaojauheeseen. Mutta suklaata lisäämällä saa hiukan suklaisemman version.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tosiaan on jauhot jääny merkkaamatta 🙁 voi kun tässä ollut kaikkea etten ole tääläkään kerennyt käymään niin en ole viestiä huomannut. Mutta jauhoja ohjeeseen tulee 3dl. Vaikka sitä kuinka yrittää kattoa että kaikki merkattu joku unehtuu.