Kinuskileipomo Jensku

Kategoria: Amerikka-tempaus,  Pullat, munkit ja donitsit Nähty 4564 kertaa
 
23.03.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIVaniljaiset cinnamon rollsit


Suomessa rakastetaan korvapuusteja, Ruotsissa ja muuallakin Pohjois-Euroopassa kanelipullia, mutta sokerikuorrutuksella tai makealla tuorejuustokuorrutteella viimeisteltävät kanelirullat ovat amerikkalaisten juttu. Voisitko kuvitella syöväsi tällaisen runsaan ja ehkä jo liiankin makean juustokuorrutuksen omaavan pullan aamiaiseksi? Näin Pohjois-Amerikassa on tapana tehdä! Ohjeen näihin cinnamon rollseihin löysin netistä (linkki reseptin lopussa), mutta muokkasin sitä jonkin verran. Paitsi päällisessä myös itse pullataikinassa on nimittäin aavistus vaniljaa, ja tuorejuustokuorrutuksen makeus on sovitettu suomalaisen suuhun sopivaksi. Vaikka kardemummaton ja ei-voideltu pulla voi aiheuttaa kysymyksen, onko se edes pullaa, ovat vaniljaiset kanelirullapullat todellista herkkua! 🙂

18 reilunkokoista pullaa

IMG_9913-001

Taikina:

  • 2,5 dl maitoa
  • 50 g voita
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl vanilliinisokeria
  • 1 muna
  • n. 8 dl vehnäjauhoja

Sulata voi ja lämmitä maidon kanssa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.

Lisää mausteet ja muna.

Sekoita joukkoon sitten noin puolet jauhoista ja vaivaa hitaalla teholla muutaman minuutin ajan (itse tein taikinan sähkövatkaimella, jossa taikinakoukut). Lisää loput jauhot tai enemmän/vähemmän ja vaivaa nopeammalla teholla, kunnes taikina on pehmeää, mutta ei niinkään sitkeää.

Anna pullataikinan nousta kulhossa liinalla peitettynä noin 45 minuuttia.

Täyte:

  • 2 dl fariinisokeria
  • 70 g pehmeää voita
  • 1,5 rkl kanelia

Vatkaa kaikki ainekset sekaisin sähkövatkaimella, jotta saat tasaisen ”tahnan”.

Kauli hyvin kohonnut taikina muutaman millimetrin paksuiseksi suorakaiteeksi. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi.

Rullaa levy ylhäältä alaspäin rullaksi, mutta ei kuitenkaan liian tiukaksi. Paloittele taikinarulla tasakokoisiksi paloiksi. Itse sain 18 reilunkokoista palaa, mutta jos haluat pienempiä pullia, voit leikata rullan useampaan osaan.

Laita pullat leikkauspinta ylöspäin esimerkiksi mataliin, paperisiin leivosvuokiin ja anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.

Paista kohotetut pullat 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.

IMG_9910-001

Kuorrutus:

  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 1/4 dl tomusokeria
  • 60 g pehmeää voita
  • 1 tl vaniljajauhetta (voit korvata vanilja/vanilliinisokerilla, mutta laita tällöin enemmän)

Vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi kuorrutteeksi.

Pursota tai levitä jäähtyneiden pullien päälle. Itse käytin molempia tekniikoita: ensin pursotin kaikkiin saman määrän kuorrutetta, minkä jälkeen sain kätevästi levitettyä ne lusikan avulla pullille.

Säilytä valmiit pullat jääkaapissa. Ota ne kuitenkin hieman ennen herkuttelua huoneenlämpöön lämpenemään, jolloin ne ovat parhaimmillaan. Nauti vaikka kaakaon kera!

(Alkuperäinen ohje:
http://suupalojaelamasta.blogspot.fi/2013/11/kanelipullat-tuorejuustokuorrutksella.html)