Kinuskileipomo Jensku

Kategoria: Helpot herkut -tempaus,  Helpot ja nopeat,  Kesä,  Kevät,  Leivokset Nähty 6582 kertaa
 
07.06.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISuussasulavat vanilja-mustikkaleivokset


Helpot herkut -tempaus sai ideoimaan aivan erilaisen nopean, helpon ja herkullisen leivonnaisen kuin esimerkiksi rahkatäytteisen kääretortun, vaikka hyvää sekin on. Lähdin miettimään uunissa hyydytettäviä kakkuja, sillä niiden ei tarvitse antaa hyytyä jääkaapissa useita tunteja toisin kuin kakkujen, joissa on liivatetta. Niiden paistoaika on kuitenkin pitkä ja lisäksi niiden kannattaa antaa jäähtyä ja tekeytyä seuraavaan päivään. Tämän samanaikaisesti juustokakkua, mustikkapiirasta ja tartalettia muistuttavan leivoksen ei tarvitse antaa odotuttaa kahvihetkeä. Leivonnainen syntyy vaivattomasti uunissa ja koostuu rapeasta keksipohjasta sekä ihanan pehmeästä, vaniljaisesta rahka-ranskankermatäytteestä. Fariinisokeri tuo mukavaa karamellimaista makeutta ja pensasmustikat tasapainottavaa raikkautta 😛

* HUOM! Lisäsin reseptin gluteenittomiin, vaikka olen käyttänyt leivosten pohjissa Muro-keksejä. Näistä saa kuitenkin todella helposti gluteenittomia, kun vaihtaa pohjan keksit gluteenittomiin. Keksien pääasiallinen tarkoitus on muodostaa rapea pohja leivoksille, joten keksimaulla ei oikeastaan ole mitään merkitystä.

8 leivosta (isoihin muffinssivuokiin tehtynä)

IMG_0302-001

Pohja:

  • 1/2 pakettia (à 195 g) Muro-keksejä
  • 30 g voita

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita murokeksimurut siihen. Sekoita tasaiseksi ja painele lusikan avulla muffinssivuokien pohjille.

IMG_0290-001

Esipaista pohjia 175-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte valmiiksi.

Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 prk (à 200 g) Valion vaniljarahkaa
  • 1 prk (à 200 g) ranskankermaa
  • 1 muna
  • pensasmustikoita

Vatkaa kerma ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sitten toisessa kulhossa vatkaimella sekaisin rahka, ranskankerma ja muna. Yhdistä seokset lusikalla sekoittaen. Kaada täyte esipaistettujen pohjien päälle. Huuhtele pensasmustikat ja ripottele leivosten pinnalle haluamasi määrä.

IMG_0293-001IMG_0294

Jatka leivosten paistamista samassa asteessa noin 20-25 minuuttia.

IMG_0296-001IMG_0301-001

Leivokset ovat makoisia niin vastapaistettuina kuin jääkaapissa vetäytyneinä. Lämpiminä leivokset eivät irtoa vuoista ja maku muistuttaa ihanaa mustikkapiirakkaa, kylminä leivokset saa nätisti vaikka lautaselle ja ne maistuvat juustokakkumaisilta.