Kinuskileipomo Jensku

Kategoria: Helpot herkut -tempaus,  Helpot ja nopeat,  Leivokset Nähty 7132 kertaa
 
14.06.2015
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISupermehevät ja suklaiset päärynä-kinuskineliöt


Mikäpä olisi sen helpompi leivonnainen kuin brownie? Eipä juuri mikään 🙂 Näissä superpehmeissä ja mehevän suklaisissa herkkuneliöissä maistuvat ihanat päärynä ja kinuski. Suklaa ja päärynä on todella hyvä yhdistelmä, joten kannattaa ehdottomasti testata! Koska kyseessä on vaivattomasti ja nopeasti syntyvä helppo leivonnainen, ei taikinan sekoittamiseen tarvita edes sähkövatkainta. Aikaa säästyy myös paistossa, sillä browniesta ei kuulu tulla läpikypsää 😉

Noin 15 leivosta (vuoan koko 20 x 27 cm)

IMG_0395-001

Rahkatäyte:

  • 2 prk (à 200 g) Valion päärynä-kinuskirahkaa
  • 2 rkl kinuskikastiketta

Aloita leipominen rahkatäytteestä, jotta se on valmista heti, kun sitä tarvitaan. Notkista rahkaa kulhossa ja sekoita joukkoon kinuskikastiketta. Tiskiä välttääksesi voit laittaa yhden ruokalusikallisen kinuskia per rahkapurkki ja sekoittaa tasaiseksi 😀

Brownies-taikina:

  • 1 1/4 dl hienosokeria
  • 1 1/4 dl fariinisokeria
  • 3 pientä munaa
  • 150 g voita
  • 30 g tummaa suklaata (72 %)
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Voitele vuoka ja vuoraa kokonaan leivinpaperilla.

Sulata voi ja lisää joukkoon suklaa. Kun seos on tasaista ja jäähtynyttä, lisää mukaan sekä munat että sokerit ja sekoita hyvin esimerkiksi isolla lusikalla. Lopuksi laita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Siivilää ei ole pakko käyttää, kunhan lisää jauhoseoksen muutamassa erässä nopeasti sekoittaen.

Levitä noin puolet taikinasta vuoan pohjalle. Lisää väliin rahkatäyte ja levitä tasaiseksi. Laita loput taikinasta päälle ja levitä varovasti rahkan päälle.

Paista brownieta 180-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, jolloin leivonnaisesta jää todella mehevä ja kostea. Kypsemmästä lopputuloksesta pitävän kannattaa paistaa hieman (n. 5-10 min) kauemmin. Anna valmiin brownien jäähtyä ja tee sitten päällinen.

Päällinen:

  • 25 g voita
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl maitoa
  • 1/2 prk (à 125 g) päärynäsosetta (Piltti)
  • kinuskikastiketta tuubista

Aloita kaakaokuorrutuksen valmistaminen sulattamalla voi. Lisää joukkoon siivilän läpi kaakaojauhe ja osa tomusokerista. Lisää välillä sekaan ruokalusikallinen maitoa, minkä jälkeen sekoita joukkoon taas tomusokeria. Laita välillä toinen lusikallinen maitoa seokseen ja viimeisenä loppu sokeri.

Levitä jäähtyneen brownien päälle ohuelti päärynäsosetta. Sen jälkeen tiputa kuorrutteesta kasoja sosekerroksen päälle. Levitä varovaisesti tasaiseksi. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja koristele sitten kinuskikastikkeella haluamallasi tavalla. Laita jälleen hetkeksi jääkaappiin, minkä jälkeen iso herkkuneliö on helpompi leikata siisteiksi, pieniksi herkkuneliöiksi. Vaikka ei jaksaisi odottaa kuorrutuksen jähmettymistä missään välissä, on lopputulos silti onnistunut. Leivospaloista tulee tällöin rennompia, ja kaakaokuorrutus on kuin oikeaa sulaa suklaata 😛