14.6.2015
Noin 15 leivosta (vuoan koko 20 x 27 cm)
Rahkatäyte:
Aloita leipominen rahkatäytteestä, jotta se on valmista heti, kun sitä tarvitaan. Notkista rahkaa kulhossa ja sekoita joukkoon kinuskikastiketta. Tiskiä välttääksesi voit laittaa yhden ruokalusikallisen kinuskia per rahkapurkki ja sekoittaa tasaiseksi 😀
Brownies-taikina:
Voitele vuoka ja vuoraa kokonaan leivinpaperilla.
Sulata voi ja lisää joukkoon suklaa. Kun seos on tasaista ja jäähtynyttä, lisää mukaan sekä munat että sokerit ja sekoita hyvin esimerkiksi isolla lusikalla. Lopuksi laita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Siivilää ei ole pakko käyttää, kunhan lisää jauhoseoksen muutamassa erässä nopeasti sekoittaen.
Levitä noin puolet taikinasta vuoan pohjalle. Lisää väliin rahkatäyte ja levitä tasaiseksi. Laita loput taikinasta päälle ja levitä varovasti rahkan päälle.
Paista brownieta 180-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, jolloin leivonnaisesta jää todella mehevä ja kostea. Kypsemmästä lopputuloksesta pitävän kannattaa paistaa hieman (n. 5-10 min) kauemmin. Anna valmiin brownien jäähtyä ja tee sitten päällinen.
Päällinen:
Aloita kaakaokuorrutuksen valmistaminen sulattamalla voi. Lisää joukkoon siivilän läpi kaakaojauhe ja osa tomusokerista. Lisää välillä sekaan ruokalusikallinen maitoa, minkä jälkeen sekoita joukkoon taas tomusokeria. Laita välillä toinen lusikallinen maitoa seokseen ja viimeisenä loppu sokeri.
Levitä jäähtyneen brownien päälle ohuelti päärynäsosetta. Sen jälkeen tiputa kuorrutteesta kasoja sosekerroksen päälle. Levitä varovaisesti tasaiseksi. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja koristele sitten kinuskikastikkeella haluamallasi tavalla. Laita jälleen hetkeksi jääkaappiin, minkä jälkeen iso herkkuneliö on helpompi leikata siisteiksi, pieniksi herkkuneliöiksi. Vaikka ei jaksaisi odottaa kuorrutuksen jähmettymistä missään välissä, on lopputulos silti onnistunut. Leivospaloista tulee tällöin rennompia, ja kaakaokuorrutus on kuin oikeaa sulaa suklaata 😛
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ja kiitos sulle ihanasta kommentista, Karpalonkukka! Et tiedäkään, kuinka iloiseksi teit minut sanoillasi 🙂 Niin hienoa kuulla, että sait leivonnaisen onnistumaan kaappisi aineksista. Tämä on siitä hyvä ohje, etteivät pienet soveltamiset ole haitaksi. Fariinisokeri rahkassa toi varmaan myös kinuskista lisämakua. Tuo hassu, pieni suklaamäärä pohjassa oli minultakin tapa käyttää pois jämäaineksia kaapeista 😀