Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Jensku

Supermehevät ja suklaiset päärynä-kinuskineliöt

14.6.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0392-001_600x600.jpg

Noin 15 leivosta (vuoan koko 20 x 27 cm)

IMG_0395-001

Rahkatäyte:

  • 2 prk (à 200 g) Valion päärynä-kinuskirahkaa
  • 2 rkl kinuskikastiketta

Aloita leipominen rahkatäytteestä, jotta se on valmista heti, kun sitä tarvitaan. Notkista rahkaa kulhossa ja sekoita joukkoon kinuskikastiketta. Tiskiä välttääksesi voit laittaa yhden ruokalusikallisen kinuskia per rahkapurkki ja sekoittaa tasaiseksi 😀

Brownies-taikina:

  • 1 1/4 dl hienosokeria
  • 1 1/4 dl fariinisokeria
  • 3 pientä munaa
  • 150 g voita
  • 30 g tummaa suklaata (72 %)
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Voitele vuoka ja vuoraa kokonaan leivinpaperilla.

Sulata voi ja lisää joukkoon suklaa. Kun seos on tasaista ja jäähtynyttä, lisää mukaan sekä munat että sokerit ja sekoita hyvin esimerkiksi isolla lusikalla. Lopuksi laita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Siivilää ei ole pakko käyttää, kunhan lisää jauhoseoksen muutamassa erässä nopeasti sekoittaen.

Levitä noin puolet taikinasta vuoan pohjalle. Lisää väliin rahkatäyte ja levitä tasaiseksi. Laita loput taikinasta päälle ja levitä varovasti rahkan päälle.

Paista brownieta 180-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, jolloin leivonnaisesta jää todella mehevä ja kostea. Kypsemmästä lopputuloksesta pitävän kannattaa paistaa hieman (n. 5-10 min) kauemmin. Anna valmiin brownien jäähtyä ja tee sitten päällinen.

Päällinen:

  • 25 g voita
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl maitoa
  • 1/2 prk (à 125 g) päärynäsosetta (Piltti)
  • kinuskikastiketta tuubista

Aloita kaakaokuorrutuksen valmistaminen sulattamalla voi. Lisää joukkoon siivilän läpi kaakaojauhe ja osa tomusokerista. Lisää välillä sekaan ruokalusikallinen maitoa, minkä jälkeen sekoita joukkoon taas tomusokeria. Laita välillä toinen lusikallinen maitoa seokseen ja viimeisenä loppu sokeri.

Levitä jäähtyneen brownien päälle ohuelti päärynäsosetta. Sen jälkeen tiputa kuorrutteesta kasoja sosekerroksen päälle. Levitä varovaisesti tasaiseksi. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja koristele sitten kinuskikastikkeella haluamallasi tavalla. Laita jälleen hetkeksi jääkaappiin, minkä jälkeen iso herkkuneliö on helpompi leikata siisteiksi, pieniksi herkkuneliöiksi. Vaikka ei jaksaisi odottaa kuorrutuksen jähmettymistä missään välissä, on lopputulos silti onnistunut. Leivospaloista tulee tällöin rennompia, ja kaakaokuorrutus on kuin oikeaa sulaa suklaata 😛

Ainesosat

HedelmäSuklaaToffee/kinuski

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivokset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_1051-003_400x400.jpgJenskuTaikataikina
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0975-002_400x400.jpgJenskuHurjan herkulliset lakutoffeet
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0898-003_400x400.jpgJenskuRoosan rahkaisa vaahtokarkki-vadelmanauha
15
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0806-001_400x400.jpgJenskuKaura-omenapaistosmuffinssit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0591-002_400x400.jpgJenskuMummin mustikkatorttu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0452-001_400x400.jpgJenskuSitruuna-macaron-jäätelö
2

Kommentit (4)

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
5.7.2015 10:48

Ja kiitos sulle ihanasta kommentista, Karpalonkukka! Et tiedäkään, kuinka iloiseksi teit minut sanoillasi 🙂 Niin hienoa kuulla, että sait leivonnaisen onnistumaan kaappisi aineksista. Tämä on siitä hyvä ohje, etteivät pienet soveltamiset ole haitaksi. Fariinisokeri rahkassa toi varmaan myös kinuskista lisämakua. Tuo hassu, pieni suklaamäärä pohjassa oli minultakin tapa käyttää pois jämäaineksia kaapeista 😀

Karpalonkukka
Kinuskileipomo Karpalonkukka
4.7.2015 22:00

Kiitos ihanasta ohjeesta ja onnittelut ansaitusta sijoittumisesta kilpailussa!
Tein tänään suosikkirahkastani (päärynä-kinuski) hieman soveltaen tätä piirakkaa…tuli aivan ihanaa, vaikka sose, kinuski ja suklaa puuttuivat. Fariinisokeria laitoin rahkan sekaan. Päärynän maku tuli ilman sosettakin ihanasti esille 🙂

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
15.6.2015 16:28

Voi kiitoksia paljon, nalamuru! Tulethan kertomaan tänne, miten onnistui ja miltä maistuivat, kun päätät ryhtyä leipomaan? 🙂 Paistoaikaa kannattaa tosiaan tarkkailla, kun uunit tuppaavat paistamaan aina niin eri lailla.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
14.6.2015 18:54

Oi nam nyt vaikuttaa kyllä niin herkulliselta herkulta, että menee kyllä kokeiluun joku kerta.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa