Kinuskileipomo Jensku

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivät, sämpylät ja rieskat,  Yhteistyöreseptit Nähty 5292 kertaa
 
05.04.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIRukiiset porkkana-riisirieskaset


Heti, kun kuulin Hiutale-tempauksesta ja luin Myllyn Parhaan hiutale- ja lesetuotteista, huomioni kiinnittyi riisihiutaleisiin. Miten niitä voisi hyödyntää leivonnassa? Mieleeni juolahti ajatus rieskoista, joihin yleensä käytän ylijääneen perunamuusin. Jospa korvaisin perunamuusin rieskasia varta vasten keitetyllä riisihiutalepuurolla. Vielä pari muuta ainesosaa mukaan ja maukkaat, rukiiset porkkana-riisirieskaset olivat syntyneet 😛

14 keskikokoista rieskasta

IMG_9929-001

  • 4 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl Myllyn Paras Riisihiutaleita
  • n. 3 dl porkkanaraastetta (n. 3 keskikokoista porkkanaa)
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 1/4 dl ruisjauhoja
  • 3/4 dl vehnäjauhoja

Raasta porkkanat. Kuumenna vesi ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kiehuvaan nesteeseen riisihiutaleet ja porkkanaraaste. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes puuro on melko paksua. Mausta valmis puuro suolalla ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Kun puuro on jäähtynyt hieman, lisää ruis- ja vehnäjauhot joukkoon lusikalla sekoittaen. Taikinasta kuuluu jäädä tahmeaa.

Kun taikina on tasaista, ota siitä noin kahden ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperoidulle pellille. Taputtele nokareista jauhotetuin sormin tai lusikalla levittäen ohuita, pyöreitä rieskasia. Pistele haarukalla pieniä reikiä rieskojen pinnalle. Pinnalla on hyvä olla vähän vehnäjauhoa, jolloin rieskaset on helpompi pistellä.

Paista rieskoja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut ja pohja saanut väriä. Rieskaset ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina, pienen margariininokareen kanssa nautittuina.

Vinkki: Jos et välitä rukiin mausta, voit hyvin korvata ruisjauhot esimerkiksi graham- tai vehnäjauhoilla. Puolet ruista ja puolet vehnää toimii myös oikein hyvin! 🙂

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo