5.4.2015
14 keskikokoista rieskasta
Raasta porkkanat. Kuumenna vesi ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kiehuvaan nesteeseen riisihiutaleet ja porkkanaraaste. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes puuro on melko paksua. Mausta valmis puuro suolalla ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Kun puuro on jäähtynyt hieman, lisää ruis- ja vehnäjauhot joukkoon lusikalla sekoittaen. Taikinasta kuuluu jäädä tahmeaa.
Kun taikina on tasaista, ota siitä noin kahden ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperoidulle pellille. Taputtele nokareista jauhotetuin sormin tai lusikalla levittäen ohuita, pyöreitä rieskasia. Pistele haarukalla pieniä reikiä rieskojen pinnalle. Pinnalla on hyvä olla vähän vehnäjauhoa, jolloin rieskaset on helpompi pistellä.
Paista rieskoja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut ja pohja saanut väriä. Rieskaset ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina, pienen margariininokareen kanssa nautittuina.
Vinkki: Jos et välitä rukiin mausta, voit hyvin korvata ruisjauhot esimerkiksi graham- tai vehnäjauhoilla. Puolet ruista ja puolet vehnää toimii myös oikein hyvin! 🙂
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi kiitos soja 🙂 Kiva kuulla, että ohje kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Itsehän siis keitin riisihiutaleista näitä rieskoja varten puuron, mutta miksei jämätkin sopisi näihin käyttää. Tavallisen riisipuuronkin jämät toimivat varmasti ihan hyvin, vaikka kyllä tästä hiutalepuurosta tuli todella pehmeää ja tasaista koostumukseltaan ja näin ollen sopi rieskasiin mainiosti 😛