Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Jensku

Rukiiset porkkana-riisirieskaset

5.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_9946-0031_600x600.jpg

14 keskikokoista rieskasta

IMG_9929-001

  • 4 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl Myllyn Paras Riisihiutaleita
  • n. 3 dl porkkanaraastetta (n. 3 keskikokoista porkkanaa)
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 1/4 dl ruisjauhoja
  • 3/4 dl vehnäjauhoja

Raasta porkkanat. Kuumenna vesi ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kiehuvaan nesteeseen riisihiutaleet ja porkkanaraaste. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes puuro on melko paksua. Mausta valmis puuro suolalla ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Kun puuro on jäähtynyt hieman, lisää ruis- ja vehnäjauhot joukkoon lusikalla sekoittaen. Taikinasta kuuluu jäädä tahmeaa.

Kun taikina on tasaista, ota siitä noin kahden ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperoidulle pellille. Taputtele nokareista jauhotetuin sormin tai lusikalla levittäen ohuita, pyöreitä rieskasia. Pistele haarukalla pieniä reikiä rieskojen pinnalle. Pinnalla on hyvä olla vähän vehnäjauhoa, jolloin rieskaset on helpompi pistellä.

Paista rieskoja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut ja pohja saanut väriä. Rieskaset ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina, pienen margariininokareen kanssa nautittuina.

Vinkki: Jos et välitä rukiin mausta, voit hyvin korvata ruisjauhot esimerkiksi graham- tai vehnäjauhoilla. Puolet ruista ja puolet vehnää toimii myös oikein hyvin! 🙂

[myllynparas]

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivät, sämpylät ja rieskatYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_1051-003_400x400.jpgJenskuTaikataikina
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0975-002_400x400.jpgJenskuHurjan herkulliset lakutoffeet
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0898-003_400x400.jpgJenskuRoosan rahkaisa vaahtokarkki-vadelmanauha
15
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0806-001_400x400.jpgJenskuKaura-omenapaistosmuffinssit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0591-002_400x400.jpgJenskuMummin mustikkatorttu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0452-001_400x400.jpgJenskuSitruuna-macaron-jäätelö
2

Kommentit (2)

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
6.4.2015 10:15

Voi kiitos soja 🙂 Kiva kuulla, että ohje kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Itsehän siis keitin riisihiutaleista näitä rieskoja varten puuron, mutta miksei jämätkin sopisi näihin käyttää. Tavallisen riisipuuronkin jämät toimivat varmasti ihan hyvin, vaikka kyllä tästä hiutalepuurosta tuli todella pehmeää ja tasaista koostumukseltaan ja näin ollen sopi rieskasiin mainiosti 😛

soja
Kinuskileipomo soja
5.4.2015 18:58

onpas kiva idea! tämä jää kyllä mieleen jos joskus on riisipuuron jämiä jäänyt =)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa