Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Jensku

Rouheat runebergintortut

26.1.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_3472_600x600.jpg

Noin 20 pientä tai 12 isoa torttua

Taikina:

  • 250 g voita
  • 1 1/4 dl ruokokidesokeria
  • 1 1/4 dl fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 1 1/4 dl mantelijauhetta
  • 1 1/4 dl mantelirouhetta
  • 3,5 dl piparimurua
  • 1,5 dl grahamjauhoja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl kermaa

Täyte:

  • n. 1 prk (à 230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia

Vatkaa voi ja sokerit hyväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mantelit ja piparit. Vatkaa sitten joukkoon munat yksitellen. Lisää kerma. Lopuksi lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Älä vatkaa kauan, kun jauhot on lisätty. Näin leivonnaiset eivät kohoa keskeltä ”huipuiksi”.

Pursota taikina voideltuihin vuokiin. Itse pursotin taikinaa pieniä torttuja varten noin 1/4 vuoasta, isompia varten puoliväliin vuokaa.

Pyörittele esimerkiksi jauhotetun lusikan päällä kolot torttujen keskelle niin, että leivinpaperi tulee näkyviin. Pursota kolot täyteen vadelmamarmeladia. Tylla on hyvä apuväline tässä kohtaa.

Paista leivonnaisia 180-190-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia koosta riippuen.

Kostutus:

  • 4 dl vettä
  • 4 rkl sokeria

Keitä sokerivettä kattilassa sen aikaa, että sokeri liukenee veteen. Anna torttujen ja kostutusveden jäähtyä hieman.

Kostuta tortut puoliväliin asti molemmilta puolilta. Pidä torttua hetken aikaa sokerivedessä ennen kuin nostat sen pois.

Koristelu:

  • n. 3 dl tomusokeria + vähän vettä
  • n. 1/2 prk (à 230 g) vadelmamarmeladia

Sekoita tomusokerista ja vedestä paksu sokerikuorrutus.

Pursota torttujen keskelle ensin nokare marmeladia, sitten vadelman ympärille rengas sokerikuorrutuksella.

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatVadelma

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Kategoriat

Leivokset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_1051-003_400x400.jpgJenskuTaikataikina
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0975-002_400x400.jpgJenskuHurjan herkulliset lakutoffeet
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0898-003_400x400.jpgJenskuRoosan rahkaisa vaahtokarkki-vadelmanauha
15
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0806-001_400x400.jpgJenskuKaura-omenapaistosmuffinssit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0591-002_400x400.jpgJenskuMummin mustikkatorttu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0452-001_400x400.jpgJenskuSitruuna-macaron-jäätelö
2

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa