26.1.2015
Noin 20 pientä tai 12 isoa torttua
Taikina:
Täyte:
Vatkaa voi ja sokerit hyväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mantelit ja piparit. Vatkaa sitten joukkoon munat yksitellen. Lisää kerma. Lopuksi lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Älä vatkaa kauan, kun jauhot on lisätty. Näin leivonnaiset eivät kohoa keskeltä ”huipuiksi”.
Pursota taikina voideltuihin vuokiin. Itse pursotin taikinaa pieniä torttuja varten noin 1/4 vuoasta, isompia varten puoliväliin vuokaa.
Pyörittele esimerkiksi jauhotetun lusikan päällä kolot torttujen keskelle niin, että leivinpaperi tulee näkyviin. Pursota kolot täyteen vadelmamarmeladia. Tylla on hyvä apuväline tässä kohtaa.
Paista leivonnaisia 180-190-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia koosta riippuen.
Kostutus:
Keitä sokerivettä kattilassa sen aikaa, että sokeri liukenee veteen. Anna torttujen ja kostutusveden jäähtyä hieman.
Kostuta tortut puoliväliin asti molemmilta puolilta. Pidä torttua hetken aikaa sokerivedessä ennen kuin nostat sen pois.
Koristelu:
Sekoita tomusokerista ja vedestä paksu sokerikuorrutus.
Pursota torttujen keskelle ensin nokare marmeladia, sitten vadelman ympärille rengas sokerikuorrutuksella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä