Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Jensku

Roosan rahkaisa vaahtokarkki-vadelmanauha

23.10.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0898-003_600x600.jpg

30 x 40 cm:n pellilliseen

IMG_0922-005

Pohja:

  • 4 munaa
  • 1,5 dl (erikois)hienoa sokeria
  • 1 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1/4 dl maissitärkkelystä
  • 1/4 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • punaista pastaväriä (tai muuta elintarvikeväriä, joka ei löysennä massaa)

Siivilöi jauhot, tärkkelys ja leivinjauhe kulhoon. Lisää joukkoon vanilliinisokeri ja sekoita.

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää aiemmin keskenään sekoitettu jauhoseos vaahdon joukkoon muutamassa erässä varovasti lusikalla käännellen.

Ota noin kolmasosa vaaleasta massasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon punaista pastaväriä sen verran, että siitä tulee kauniin vaaleanpunaista. Laita jäljelle jääneeseen massaan kaakaojauhe siivilän läpi ja kääntele tasaiseksi.

Levitä tumma massa leivinpaperoidulle pellille.  Kaada vaaleanpunainen massa pursotuspussiin, jossa pyöreä tylla, ja pursota nauhaa tai haluamaasi kuviota tumman massan läpi leivinpaperille. Pursotus kannattaa tehdä tyllaa pellistä välillä irrottamatta, jotta kuviosta tulee yhtenäinen ja kaunis. Massasta ei myöskään kannata pursottaa liian ohutta kuviota, sillä se voi ”kadota” tummaan osaan. Ei kuitenkaan haittaa, vaikkei värjättyä massaa näkyisi päälipuolella, koska se näkyy silti toisella puolella, joka on samalla kääretortun oikea puoli tässä tapauksessa.

image1

Kun olet saanut kaiken massan pellille, paista torttulevyä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Kumoa kypsä pohja kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle. Ota vielä lämpimän kääretorttulevyn päältä leivinpaperi pois. Käännä sitten levy toisinpäin taas leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman hienosokeria tarttumisen estämiseksi.

Täytevaihtoehto 1:

  • 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
  • 5 dl minivaahtokarkkeja (valko-vaaleanpunaisia tai vaaleanpunaisia)
  • 1 dl vettä (laimennettu vadelmamehukin voisi sopia)
  • kotimaisia vadelmia (pakastevadelmat jäisinä)

Täytevaihtoehto 2:

* Minulta loppuivat minivaahtokarkit kesken tätä toista täytevaihtoehtoa tehdessäni ja käytössäni oli vain neljä desiä minivaahtokarkkeja. Täytteessä vaahtokarkki ei juurikaan maistunut eikä makeuttakaan ollut tarpeeksi pelkkien makeisten ansiosta, joten varmasti koko pienen pussillisen uskaltaa tähän lisätä. Tällöin tuskin tarvitsee lisämakeutta tomusokerista, mutta maistele toki silti ennen kääretortun väliin laittamista 🙂

  • 1 prk (à 250 g) maitorahkaa
  • 1 prk (à 2 dl) vispikermaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta
  • (tomusokeria)
  • 1 pss (à 150 g) minivaahtokarkkeja (valko-vaaleanpunaisia tai vaaleanpunaisia)
  • 1,5 dl vettä (laimennettu vadelmamehukin voisi sopia)
  • kotimaisia vadelmia (pakastevadelmat jäisinä)

Kaada minivaahtokarkit ja neste pieneen kulhoon. Painele karkkeja lusikalla niin, että kaikki karkit ovat kastuneet. Lämmitä seosta mikrossa välillä sekoitellen, kunnes karkit ovat kokonaan sulaneet ja seos on tasaista. Jäähdytä valmista vaahtokarkkiseosta hieman.

image2

Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka. Jos valitsit ensimmäisen täytteen, kaada vain rahkat kulhoon ja notkista vatkaimella sekoittaen.

Lisää kermavaahto-maitorahkaseoksen tai vastaavasti pelkän vaniljarahkan joukkoon jäähtynyt mutta juokseva vaahtokarkkiseos. Sekoita tasaiseksi.

Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle reunoja myöten, mutta kuitenkin niin, että rullauksen aloituspäähän tulee runsaammin täytettä kuin toiseen päähän. Näin täyte pysyy valmiin käärön sisällä eikä pursua ulos.

Ripottele makusi mukainen määrä vadelmia täytteen päälle. Rullaa täytetty pohja melko löysästi kääretortuksi.

image3

Täytteen vaahtokarkit sisältävät liivatetta, joten se hyytyy jääkaapissa. Kääretorttu on parhaimmillaan siis vasta muutaman tunnin kuluttua valmistamisesta, mieluiten vasta seuraavana päivänä. Hyytyneenä ja jääkaapissa tekeytyneenä siitä on myös helppo leikata siistejä paloja terävällä veitsellä.

IMG_0932-002

Kaksivärinen kääretorttu on sellaisenaan jo näyttävä leivonnainen kahvipöytään, mutta halutessasi voit koristella sen mieleiselläsi tavalla. Itse tein pari ruusua värjätystä vaahtokarkkimassasta, ja asettelin ne kevyesti tomusokeroidun tortun päälle.

roosa-nauha

Ainesosat

VaahtokarkkiVadelma

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatKääretortutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_1051-003_400x400.jpgJenskuTaikataikina
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0975-002_400x400.jpgJenskuHurjan herkulliset lakutoffeet
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0898-003_400x400.jpgJenskuRoosan rahkaisa vaahtokarkki-vadelmanauha
15
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0806-001_400x400.jpgJenskuKaura-omenapaistosmuffinssit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0591-002_400x400.jpgJenskuMummin mustikkatorttu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0452-001_400x400.jpgJenskuSitruuna-macaron-jäätelö
2

Kommentit (15)

Jensku
Kinuskileipomo Jensku
12.11.2015 22:42

Kiitos paljon sulle Sonja 🙂

Sonjaa
Kinuskileipomo Sonjaa
9.11.2015 10:52

Ompa kaunis kääretorttu, taidokkasti tehty! 🙂

Jensku
Kinuskileipomo Jensku
31.10.2015 21:42

Kiitos TeBaZu, olen ihan otettu 🙂 Musta on tärkeetä kirjoittaa ainekset ja ohjeet selkeästi ylös, jottei kenellekkään jää mitään arvailun varaan. Toki aina saa kysyä, jos jotain epäselvää on, mutta kynnys kommentoida ja kysyä on monille yleensä liian suuri :/

TeBaZu
Kinuskileipomo TeBaZu
31.10.2015 08:07

Upea kääretorttu 🙂 Tämä menee ehdottomasti kokeiluun. Olet kirjoittanut ohjeet todella selkeästi, niitä on helppo noudattaa. Tässä tulee niin hienosti esille tärkeä Roosanauha kampanja

Jensku
Kinuskileipomo Jensku
26.10.2015 20:08

Kiitos Vanillacherry, ihana kuulla 🙂

Vanillacherry
Kinuskileipomo Vanillacherry
25.10.2015 20:27

Komppaan toisia, hengästyttävän upea juhlapöydän kruunu! 🙂

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
24.10.2015 21:38

Kiitos paljon Piperrys! 🙂

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
24.10.2015 15:45

Vautsi vau, mikä kääris! Mikä sen parempaa, kun inspiroitua hyvän asian takia 🙂

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
24.10.2015 12:23

Kiitos nalamuru. Pari versiota tuli leivottua, jotta sain lopputuloksesta sellaisen kuin sen päässäni näin 🙂 Kiva, että mari-johannan kanssa arvostatte myös johdannon Roosa nauha -tekstiä, sillä senhän takia tässä leivottiin 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
24.10.2015 12:09

Todella kaunis torttu ja samaa mieltä olen mari-johannan kanssa hyvin olet kertonut roosanauhan taustoja.

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa