23.10.2015
Pohja:
Siivilöi jauhot, tärkkelys ja leivinjauhe kulhoon. Lisää joukkoon vanilliinisokeri ja sekoita.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää aiemmin keskenään sekoitettu jauhoseos vaahdon joukkoon muutamassa erässä varovasti lusikalla käännellen.
Ota noin kolmasosa vaaleasta massasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon punaista pastaväriä sen verran, että siitä tulee kauniin vaaleanpunaista. Laita jäljelle jääneeseen massaan kaakaojauhe siivilän läpi ja kääntele tasaiseksi.
Levitä tumma massa leivinpaperoidulle pellille. Kaada vaaleanpunainen massa pursotuspussiin, jossa pyöreä tylla, ja pursota nauhaa tai haluamaasi kuviota tumman massan läpi leivinpaperille. Pursotus kannattaa tehdä tyllaa pellistä välillä irrottamatta, jotta kuviosta tulee yhtenäinen ja kaunis. Massasta ei myöskään kannata pursottaa liian ohutta kuviota, sillä se voi ”kadota” tummaan osaan. Ei kuitenkaan haittaa, vaikkei värjättyä massaa näkyisi päälipuolella, koska se näkyy silti toisella puolella, joka on samalla kääretortun oikea puoli tässä tapauksessa.
Kun olet saanut kaiken massan pellille, paista torttulevyä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle. Ota vielä lämpimän kääretorttulevyn päältä leivinpaperi pois. Käännä sitten levy toisinpäin taas leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman hienosokeria tarttumisen estämiseksi.
Täytevaihtoehto 1:
Täytevaihtoehto 2:
* Minulta loppuivat minivaahtokarkit kesken tätä toista täytevaihtoehtoa tehdessäni ja käytössäni oli vain neljä desiä minivaahtokarkkeja. Täytteessä vaahtokarkki ei juurikaan maistunut eikä makeuttakaan ollut tarpeeksi pelkkien makeisten ansiosta, joten varmasti koko pienen pussillisen uskaltaa tähän lisätä. Tällöin tuskin tarvitsee lisämakeutta tomusokerista, mutta maistele toki silti ennen kääretortun väliin laittamista 🙂
Kaada minivaahtokarkit ja neste pieneen kulhoon. Painele karkkeja lusikalla niin, että kaikki karkit ovat kastuneet. Lämmitä seosta mikrossa välillä sekoitellen, kunnes karkit ovat kokonaan sulaneet ja seos on tasaista. Jäähdytä valmista vaahtokarkkiseosta hieman.
Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka. Jos valitsit ensimmäisen täytteen, kaada vain rahkat kulhoon ja notkista vatkaimella sekoittaen.
Lisää kermavaahto-maitorahkaseoksen tai vastaavasti pelkän vaniljarahkan joukkoon jäähtynyt mutta juokseva vaahtokarkkiseos. Sekoita tasaiseksi.
Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle reunoja myöten, mutta kuitenkin niin, että rullauksen aloituspäähän tulee runsaammin täytettä kuin toiseen päähän. Näin täyte pysyy valmiin käärön sisällä eikä pursua ulos.
Ripottele makusi mukainen määrä vadelmia täytteen päälle. Rullaa täytetty pohja melko löysästi kääretortuksi.
Täytteen vaahtokarkit sisältävät liivatetta, joten se hyytyy jääkaapissa. Kääretorttu on parhaimmillaan siis vasta muutaman tunnin kuluttua valmistamisesta, mieluiten vasta seuraavana päivänä. Hyytyneenä ja jääkaapissa tekeytyneenä siitä on myös helppo leikata siistejä paloja terävällä veitsellä.
Kaksivärinen kääretorttu on sellaisenaan jo näyttävä leivonnainen kahvipöytään, mutta halutessasi voit koristella sen mieleiselläsi tavalla. Itse tein pari ruusua värjätystä vaahtokarkkimassasta, ja asettelin ne kevyesti tomusokeroidun tortun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos paljon sulle Sonja 🙂