30.5.2015
* HUOM! Pohjassa käytettävät Fazerina-keksit saattavat sisältää pieniä määriä hasselpähkinää, mantelia ja kananmunaa. Varmasti täysin munattoman ohjeesta saa, kun korvaa pohjan Fazerinat kananmunattomilla kekseillä ja lisää joukkoon jonkin verran Fazerina-suklaata sulatettuna.
20 cm:n (tai 24 cm:n) irtopohjavuokaan (täyte tulee aivan yläreunaan saakka, joten varsinkin 20 cm:n vuoan kanssa kannattaa käyttää reunakalvoa)
Pohja:
Leivinpaperoi irtopohjavuoka ja laita reunoille vuokaa hieman korkeampi reunakalvo tai muuta tukevaa muovia.
Hienonna keksit monitoimikoneella. Sulata voi ja lisää joukkoon sekä keksimurut että riisimurot. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle.
Täyte:
Puolita noin 14 Ahaa-palaa reunoille koristeeksi. Asettele puolikkaat vieriviereen aivan reunakalvoon kiinni. Palat tosin kannattaa laittaa tasainen puoli reunaa vasten eli ns. väärinpäin, sillä totesin, ettei reunasta tule oikeinpäin tehtynä yhtä tasainen ja siisti.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi puolet loppu suklaasta (n. 110 g) karkeaksi rouheeksi ja jätä sivuun odottamaan myöhempää käyttöä. Sulata toinen puoli jäljelle jääneestä suklaasta mikrossa välillä sekoitellen.
Vaahdota Flora Vispi kunnon vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa ja rahkaa toisessa kulhossa vatkaimella sekoittaen. Lisää Ahaa-suklaasula joukkoon vatkaimella.
Purista noin kahden satsuman mehu (tai käytä mandariinilohkot mehussa -säilyketölkin mehua), kuumenna mikrossa kiehuvaksi ja liuota lionneet liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaimen pienimmällä teholla sekoittaen rahka-suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada seos vaahdotetun Flora Vispin joukkoon, lisää mukaan rouhittu suklaa ja sekoita lusikalla käännellen tasaiseksi massaksi.
Kaada valmis täyte vuokaan samalla vahtien, että reunaa koristavat Ahaa-palat pysyvät pystyssä. Anna kakun hyytyä noin 4-5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla tai niin kuin minä tein (ohjeistus alla).
Koristelu:
Siivilöi osittain kakun pinnalle kaakaojuomajauhetta. Asettele sen päälle esimerkiksi täytetty macaron-leivos, mandariinilohkoja, puolitettu Fazerina-keksi sekä jogurtti-appelsiininkuoria ja Ahaa-paloja paloiteltuina/kokonaisina. Voit murustaa pinnalle vielä macaronia ja keksiä.
Nautiskele pala (tai kaksi 😉 ) kakkua kahvin kanssa hyvässä seurassa! 😛
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiva juttu, kun laitoit huomautuksen. Eipähän kellekään vahingossa satu erehdystä! 🙂 Pähkinä- ja siemenallergiasta sen verran, että pähkinäallergikko voi saada ristireaktion siemenistä. Toisaalta varsinkin siemensekoitukset sisältävät usein pähkinää ja maapähkinää tuntuu olevan jokaisessa, tai ainakin joka toisessa, tuotteessa maan päällä. Eli ei varoituksesta nyt ainakaan haittaa ole. 🙂 Allergikoille kokatessa kysyminen häneltä itseltään kannattaa. Ihmiset kun ovat niin…ihmisiä, yksilöitä! 😀